free download 78 travel guides written by experts

Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN a eliberat 4 ursi

detinuti ilegal in captivitate privata de catre persoane neautorizate
 
Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN a eliberat in aceasta dimineata 4 ursi detinuti ilegal in captivitate privata de catre o familie din comuna Pantelimon. Cel mai varstnic dintre ursi are 1 an si 4 luni, iar ceilalti 3 au aproximativ 4 luni. Animalele au ajuns sa fie private de viata din mediul lor natural intrucat s-au nascut intr-un circ ambulant italian. Membrii familiei care au detinut ursii pana in prezent sunt fosti angajati la circ si intentionau sa-i dreseze pentru viitoare spectacole din circuri. Inca din primele luni de viata ursii au trait intr-un spatiu restrans, de cativa metri patrati, avand parte de o ingrijire necorespunzatoare naturii lor. De aceea, animalele prezinta semne de malnutritie si de o dezvoltare deficienta.

Dupa evaluarea medicala s-a hotarat ca cei mai mici vor ajunge in Centrul VIER PFOTEN pentru Reabilitarea Ursilor Orfani Harghita, iar cel de un 1 si 4 luni va fi transportat in rezervatia de ursi de la Zarnesti, judetul Brasov.

Aceste animale nu mai pot fi eliberate in salbaticie deoarece, dupa atata timp petrecut in preajma oamenilor, le va fi foarte greu sa se adapteze vietii in libertate. In centrele in care urmeaza sa fie transportati, ursii vor putea trai in conditii asemanatoare vietii in libertate si se vor putea bucura de compania semenilor lor.

Fundatia VIER PFOTEN in colaborare cu Garda Nationala de Mediu, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Ilfov si cu Politia Judetului Ilfov au facut posibila aceasta prima actiune de confiscare a animalelor salbatice detinute ilegal in captivitate privata de catre persoane neautorizate.
Conform legii, detinerea de animale salbatice de catre persoane neautorizate constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la o luna la un an sau amenda penala de la 500 la 10.000 lei si confiscarea animalelor.

Despre centrul pentru reabilitarea ursilor orfani

„Centrul pentru Reabilitarea Ursilor Orfani“ este un proiect VIER PFOTEN de protejare a ursilor orfani intr-o zona izolata rurala din nord-estul Romaniei-Harghita. Aici puii de urs orfani sunt crescuti fara influenta umana pentru a fi eliberati in salbaticie cand ajung la varsta maturitatii.

Bucuresti, 30.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *