free download 78 travel guides written by experts

„Fundatia pentru o societate deschisa“ are o noua identitate vizuala

GO Studio, divizia de business a GMP Group specializată în design grafic și branding, a finalizat procesul de rebranding în urma căruia „Fundația Soros România” a devenit „Fundația pentru o societate deschisă”.

Ca urmare a faptului că George Soros va sprijini țările membre ale UE prin intermediul unei singure fundații europene cu sediul la Barcelona, „Fundația Soros România”, după aproape 25 de ani de activitate, devine independentă de rețeaua „Open Society Foundations” și începe o nouă etapă, sub numele „Fundația pentru o societate deschisă”.

„În acest context, Fundația avea nevoie de o identitate nouă, care să arate dinamismul și independența organizației. Strategic, am recomandat să evidențiem faptul că este FUNDAŢIA ce a contribuit major la dezvoltarea societății românești, consolidând astfel imaginea unei organizații care sprijină societatea românească să evolueze”, a spus Bogdan Stanciu, Head of Design la GO Studio, care a coordonat proiectul de realizare a noii identități.

Organizația a folosit acest nume și în trecut și va avea misiunea de promova dezvoltarea unei societăți bazate pe libertate, responsabilitate și respect pentru diversitate. Fundația va continua să deruleze proiecte în aceleași domenii ca până acum: cercetare sociologică, educație, migrație, incluziune socială, bună guvernare, cultură civică și intervenție comunitară integrată.

"Procesul de rebranding pe care l-am traversat a fost lung și dificil, mai ales pentru o organizație bine definită, care funcționa foarte bine în limitele trasate de fostele sale nume și valori. Am ales un nume nou, care să reflecte perfect ce ne propunem, ce valori și ce viziune avem. Colaborarea cu GO Studio ne-a ajutat să structurăm etapele pe care le mai aveam de parcurs până la adoptarea unei identități vizuale. Ne-au ajutat sfaturile pe care ni le-au dat și am apreciat creativitatea, promptitudinea și flexibilitatea membrilor echipei GO Studio, care au reușit să împace opiniile diverse, dar bine fundamentate, ale echipei Fundației, foarte creativă, la rândul său. Rezultatul ni se pare perfect: de la culori, la forme, până la declinări, totul reflectă dinamism, căldură şi diversitate", a spus Liana Rusu, director de comunicare al Fundației pentru o societate deschisă.

Despre GO Studio

GO Studio este divizia de business a GMP Group, specializată în servicii de design grafic și branding, înființată în 2010. Cu experiența unei agentii de publicitate, GO Studio are o structură flexibilă, putându-se adapta diferitelor nevoi ale clienților.

Despre Fundația pentru o societate deschisă

Misiunea Fundației pentru o societate deschisă este de a promova dezvoltarea unei societăți bazate pe libertate, responsabilitate și respect pentru diversitate.

Înființată în 1990 într-o primă formă de asociere și în forma sa actuală în 1997, Fundația pentru o societate deschisă a promovat valorile societății deschise în România, acționând ca formator și catalizator al societății civile românești.

Bucuresti, 20.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *