free download 78 travel guides written by experts

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile pregateste tinerii pentru o cariera de succes

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) vine în întâmpinarea tinerilor aflaţi la început de carieră, oferindu-le o serie de cursuri menite să le uşureze traseul profesional. Astfel, FDSC organizează 7 cursuri de formare, utile atât pentru cei dornici să lucreze în companii, cât şi în ONG. Cursurile se desfăşoară în perioada 11 octombrie – 7 decembrie, sub numele “S-au schimbat job description urile. FDSC ţi le prezintă pe cele actuale!”. Andreea Floroiu, Andreea Loredana Tudorache, Cosmin Copacean, Mihail Mușat Oana Mosoiu, Paul Ardeleanu, Paul Olteanu, Răzvan Daba şi Vlad Dumitrescu vor prezenta studenţilor şi tinerilor absolvenţi aspecte importante pentru o carieră de succes.

Începutul carierei este un moment extrem de important pentru toţi tinerii. Fiecare dintre noi ştie cât de mult contează exemplele concrete şi practică. Chiar dacă seria de cursuri oferite în cadrul universităţilor acoperă o plajă largă de cunoştinţe, necesare tinerilor, aceştia resimt nevoia unei abordări mai specifice. În dorinţa de a ajuta tinerii să facă legătura dintre teorie şi practică, FDSC organizează o serie de cursuri, menite să le faciliteze acestora traseul profesional.

Astfel, până acum, tinerii au aflat lucruri interesante legate de crearea şi impunerea unui brand personal, în cadrul cursului de Personal Branding, susţinut de către Paul Olteanu.

Pentru că vorbitul în public nu le tuturor la îndemână, organizatorii au abordat, în cadrul unui alt curs, şi această temă. Participanţii au deprins tehnici de a vorbi în public şi au învăţat cum pot scrie discursuri de succes. Accentul a fost pus pe partea practică, drept pentru care, la finalul celor două zile de curs, tinerii şi-au putut prezenta discursul final în faţa camerei de luat vederi.

«Pe mine m-a ajutat foarte mult participarea la acest training. A fost o experienţă frumoasă, din care am învăţat multe lucruri noi şi în acelaşi timp, consider că îmi vor fi utile pe viitor. Mi-a plăcut organizarea şi modalitatea de a aborda fiecare subiect”, declara Oana Mâlea, participanta la cursul Tehnici de a vorbi în public.

Contextul nonformal le este extrem de familiar tinerilor, însă un toţi ştiu să folosească acest lucru. Aşadar, cursul “Tehnici de facilitare” le-a oferit tinerilor ocazia de a discuta despre procesul de învăţare în context nonformal, de a descoperi ce înseamnă să facilitezi şi ce trebuie să facă un facilitator şi, mai ales, de a experimenta diverse tehnici şi metode de facilitare. Vlad Dumitrescu le-a explicat tinerilor cum aceste resurse pot fi folosite în diverse contexte (formări, team-building-uri, prezentări etc.

“Cred că toată lumea se simte inspirată după ce participă la un curs cu Vlad Dumitrescu.Vlad nu doar transmite informaţii, ci îşi focusează toată atenţia, toată energia şi entuziasmul caracteristic pe fiecare participant în parte. Îl apreciez pentru modul original de a se exprima, pentru deschiderea pe care o oferă şi felul în care împărtăşeşte necondiţionat din experienţa sa. La cursurile lui e bine să vii cu aşteptări înalte pentru că, sigur pe ceea ce face, Vlad reuşeşte să le împlinească” a spus Irina Radis, participanta la cursul “Tehnici de facilitare”.

Cursurile din cadrul programului iniţiat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile continua, după cum urmează:
· 14 şi 16 noiembrie – Managementul proiectelor –Andreea Loredana Tudorache şi Cosmin Copacean
· 25 – 26 noiembrie – Personal Branding – Paul Olteanu
· 6 -7 decembrie – Tehnici de a vorbi în public – Răzvan Daba şi Paul Ardeleanu

Cei care doresc să se înscrie la cursurile o pot facem, accesând link –ul de mai jos:
//www.esurveyspro.com/Survey.aspx?id=ec5c34ae-16fc-46d6-86bb-243b5508d90a

Tinerii care s-au înscris la cursuri vor beneficia de internship-uri oferite de partenerii proiectului. Ei pot opta fie pentru companii, ONG-uri sau chiar agenţii de comunicare.

Partener Principal: Orange România
Parteneri: ANPCDEFP, Avon, British Council, Cartea Românească, Cărtureşti, Cicloteque, Club Liderii Mileniului Trei, Direcţia Afaceri Europene, Danone, Festivalul Internaţional de Literatură Bucureşti, FOND, Fundaţia Cărtureşti, GolinHarris, GRASP, HR Club, Institutul Cultural Român, Institutul European, Învingem autismul, Asociaţia MaiMultVerde Polirom, RATB, SmartBranding, StartUB, Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian, Universitatea Româno-Americană, Young Professionals Club.
Parteneri media:
amelie.ro, bestresource.ro, blogunteer.ro, calendarevenimente.ro, campusnews.ro, cariereonline.ro, centruldepresa.ro, evenimentestudentesti.ro, gofreestudent.blogspot.com; lumebuna.ro, metropotam.ro, stiriong.ro, studenţii.net, studentul.info, studnews.ro, vinsieu.ro.
Susţinători:
AEGEE, ASAA, ASAGRI, ASCIG, ASF, ASJC, BEST, BOS, BYPTEAM, CTR, EESTEC, OCSE, PHILOS, PRIME ROMÂNIA, SSMB, VIP.

Bucuresti, 10.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *