Baby Boom Show Virtual

Fundația Globalworth și Fundația Regală Margareta a României își unesc forțele pentru viitorul artistic al țării

Fundația Globalworth, în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României, lansează o nouă ediție a programului Tinere Talente, în cadrul căruia 30 de tineri vor fi susţinuţi să își atingă potențialul artistic prin burse de dezvoltare, programe de mentorat și oportunități de promovare la nivel național și internațional.

Tinere Talente este un program desfăşurat la nivel național cu scopul de a sprijini și promova tineri artiști din familii modeste care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și duce talentul mai departe. Numit “Cel mai bun program de artă și cultură” la Gala Societății Civile în 2013 și 2015, programul a acordat peste 300 de burse anuale în cele 11 ediții ale sale.

Tinerii bursieri sunt elevi și studenți la liceele și universitățile de muzică și arte din toată țara, cu vârstă cuprinsă între 14 și 24 ani, care își suplimentează astfel pregătirea academică cu activități extracurriculare, prezențe la festivaluri și concursuri internaționale care ar fi presupus costuri ridicate pentru familie, și intră în contact cu personalități din lumea culturala care le oferă oportunitatea de a-și expune opera.

„Fundația Globalworth se angajează să ajute comunitatea să se dezvolte în trei direcții: oameni, locuri și tehnologie, iar Tinere Talente este exemplul perfect pentru prima dintre acestea – un program care ajută tinerii talentați să se dezvolte. Ne înconjurăm de cultură zi de zi, iar comunitatea noastră de business a devenit în acest an Globalworth District, primul cartier art&tech din România, așa că vedem în contribuția noastră pentru Tinere Talente un imbold menit să îngrijească suflul vital al comunității culturale românești.” – Georgiana Iliescu, Director executiv Fundația Globalworth.

Tinere Talente - Fundatia Regala Margareta a Romaniei

„În fiecare an, România pierde tineri talentați care din cauza lipsurilor financiare nu-și pot continua dezvoltarea artistică. Muzicieni și artiști vizuali, înzestrați cu capacitatea de a crea frumos abandonează cariera artistică pentru a se putea întreține și a-și ajuta familia. Fundația Regală Margareta a României intervine și le acordă un sprijin esențial, astfel încât să poată continua studiul și să devină cunoscuți prin arta lor. Este o investiție importantă și ne bucurăm că Fundația Globalworth recunoaște valoarea acestui program și sprijină viitorul artistic al țării.” – Mugurel Margarit, Director executiv, Fundația Regală Margareta a României.

În 2020, programul Tinere Talente va susține 30 de tineri în evoluția lor artistică, prin:
• Burse de dezvoltare artistică de până la 2.000 EUR – acoperă costuri pentru materiale şi instrumente, participări la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare (numărul bursierilor poate ajunge la 30 in funcţie de fianţările atrase)
• Mentorat şi Masterclass-uri – oferă bursierilor șansa de a învăța și a se conecta cu artiști consacrați în domeniul lor, prin sesiuni de discuții și ateliere practice, desfășurate lunar;
• Promovarea bursierilor și a programului Tinere Talente – printr-un plan de evenimente organizate de Fundația Regală Margareta a României sau în colaborare cu partenerii și sponsorii proiectului.

Pentru mulți tineri talentați programul a reprezentat o treaptă esențială în evoluția lor, un salt spre o performanță care le-ar fi fost inaccesibilă fără acest sprijin. Pentru a îi ajuta, Fundația Globalworth oferă proiectului Tinere Talente finanțarea de 50.000 de euro în anul 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *