free download 78 travel guides written by experts

Fundatia Estuar – platforma de donatii pentru sprijinirea familiilor victimelor din Clubul Colectiv

Fundația Estuar este alături de familiile victimelor tragediei din Club Colectiv. Încă de sâmbătă, Fundația Estuar a pus la dispoziția donatorilor un cont în lei, unde se pot face donații, iar luni s-a deschis cel de-al doilea cont, în euro.

În acest moment, avem funcționale două conturi de donații:

Cont în lei:
RO45RNCB0064004896460001
Fundația Estuar
Banca Comercială Română, Sector 5, București

Cont în Euro:
RO64 RNCB 0076 0048 9646 0029
Fundația Estuar
Banca Comercială Română, Sector 5, București
Adresa băncii: Bdul Tudor Vladimirescu nr. 57, Bl. T 4, sector 5, București.
SWIFT: RNCBROBU

„Suntem impresionați de mobilizarea celor care vor să ajute: la două zile de la lansarea anunțului, în conturile Fundației sunt peste 13.000 euro strânși. Am oferit deja și primul sprijin, un ajutor de înmormântare în valoare de 2400 de lei, către familia lui Claudiu Petre. În prezent, avem cinci cereri concrete de sprijin financiar, pe care le gestionăm. De asemenea, avem un prim refuz de ajutor, de la familia Fieraru.

Într-o primă etapă, vom oferi câte 2400 lei ajutor de deces fiecărei familii îndoliate. În acest sens, facem apel către prietenii și familiile celor afectate de această tragedie și îi rugăm pe toți să ne contacteze, pentru că este posibil ca prin rețeaua noastră să nu ajungem la toți cei care au nevoie.

În funcție de sumele ce se vor strânge în zilele următoare, intenționăm să ajutăm și supraviețuitorii (cu o sumă estimată la 1000 de lei), ajutor financiar suplimentar, la cerere.

Campania de strângere de fonduri este încă în plină desfășurare, abia peste câteva zile vom putea anunța date concrete asupra sumei strânse în conturi. Pentru a asigura transparența procesului, la fiecare final de săptămână vom anunța donatorii și banii strânși, precum și cum s-au cheltuit banii.

În plus, dacă suma totală depășește sumele pe care le-am stabilit, diferența rămasă va fi distribuită tot victimelor. De asemenea, precizăm că dacă un donator dorește ca suma să fie direcționată către o anumită persoană sau familie, vom avea grijă să respectăm intenția donatorului.

Am vrea să precizăm faptul că Fundația Estuar nu percepe comision pentru gestionarea acestei campanii, echipa Fundației fiind implicate pro bono, la fel ca și partenerii noștri, Grupul de ajutor Împreună Rezistăm, cei care au pierdut foarte mulți prieteni în această tragedie", declară Amedeea Enache director executiv al Fundației.

De asemenea, Fundația Estuar s-a alăturat Grupului de ajutor #ImpreunaRezistam – FB.com/ImpreunaRezistam.

Bucuresti, 03.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *