tech week
Shadow

Fundația Enel și EPRI lansează o serie de ateliere pe tema rezilienței rețelelor în contextul schimbărilor climatice

Fundația Enel (EF) și Electric Power Research Institute (EPRI) organizează o nouă serie de ateliere virtuale axate pe adaptarea sectorului de electricitate la schimbările climatice pentru a consolida reziliența rețelelor electrice. Pe măsură ce țările din întreaga lume accelerează reducerea poluării prin decarbonizare, pentru a ajunge la valoare netă zero a emisiilor de CO2 la nivelul întregii economii până în 2050, adaptarea rețelelor trebuie abordată în mod sistematic și constant, pentru a asigura reziliența.

Evenimentele meteorologice majore care în trecut aveau loc o dată la 100 de ani se întâmplă acum cu o frecvență mai mare. Aceste evenimente pot amenința furnizarea de energie electrică sigură, fiabilă și accesibilă. Workshop-urile tehnice ale EPRI și EF, care debutează în această iarnă, vor aborda numeroase subiecte cheie, inclusiv evaluări ale riscurilor climatice, potențialele vulnerabilități, strategii și tehnologii de adaptare la nivelul activelor și resurselor din sistem, precum și implicațiile asociate în operațiunile și planificarea rețelei.

logo enel

„Clima s-a schimbat deja, iar sistemele energetice moderne au demonstrat un nivel ridicat de reziliență la amenințările legate de schimbările climatice, datorită fiabilității rețelelor de electricitate și producției progresiv descentralizate”, a declarat Carlo Papa, director general al Fundației Enel. „Suntem onorați să cooperăm cu EPRI pentru aceste workshop-uri, împărtășind cele mai bune practici, încurajând dezbaterea și promovând adoptarea de noi strategii pentru a aborda reziliența sectorului energetic.”

„Ținând cont de evenimentele meteorologice extreme care au loc cu o frecvență mai mare, companiile de utilități trebuie să se adapteze pentru a asigura alimentarea neîntreruptă cu energie a consumatorilor. Trebuie să înțelegem cum poate fi afectat sistemul energetic de schimbările climatice”, a declarat Daniel Brooks, vicepreședinte Integrated Grid and Energy Systems EPRI. „EPRI este interesat să colaboreze cu EF ca parte a acestui workshop important.”

La finalizarea atelierelor tehnice desfășurate în comun, EPRI și EF vor publica o carte albă care include cele mai importante constatări și care identifică prioritățile de cercetare în viitor.

Această inițiativă se bazează pe poziția de lider a EPRI, concentrat pe optimizarea resurselor și eforturile de reziliență. La începutul anului trecut, EPRI a anunțat o nouă acțiune la nivel de industrie, care reunește operatori de rețea, companii de utilități, cercetători și alte părți interesate cheie pentru a oferi sprijin în pregătirea și includerea considerațiilor meteorologice extreme în instrumentele de evaluare și planificare și pentru a planifica împreună îmbunătățiri ale rezilienței în comunități și sistemele energetice asociate. În plus, în vara anului 2021, EPRI și-a consolidat relația cu North American Electric Reliability Corp pentru a permite o reziliență/fiabilitate îmbunătățită a rețelei electrice nord-americane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.