free download 78 travel guides written by experts

Fundatia ECDL ROMANIA sustine initiativele de educatie culturala

Marti, 8 noiembrie, la Clubul Taranului Roman a avut loc lansarea proiectului Habitat – un joc de societate (boardgame) realist centrat pe orasul Bucuresti, proiect de educatie culturala initiat de Asociatia Odaia Creativa si sustinut de Fundatia ECDL ROMANIA.

Habitat este un proiect pilot care sustine dezvoltarea orasului ca spatiu prietenos, echilibrat prin folosirea creativa a patrimoniului si a resurselor existente.

Proiectul se doreste a fi o initiativa de educatie culturala prin care sunt promovate dezvoltarea urbana coerenta, protejarea patrimoniului cultural construit si valorificarea sustenabila a acestuia.

Problemele legate de patrimoniu si urbanism sunt transpuse intr-un joc de tip boardgame centrat pe orasul Bucuresti. Jocul este gandit astfel incat sa stimuleze imaginatia si viziunea modului in care potentialul creativ al patrimoniului poate fi imbinat cu nevoile de tip economic ale unui oras.

Habitat este o initiativa care se adreseaza tuturor celor interesati de petrecerea timpului liber intr-un mod creativ, responsabililor cu programe educationale din muzee bucurestene, formatorilor in educatia creativa, organizatiilor active in domeniul patrimoniului construit , dar si comunitatii de jucatori de boardgames din Bucuresti .

Cele 100 de exemplare – prototip ale Habitat vor fi disponibile in mod gratuit incepand cu 15 noiembrie 2011 pana in iunie 2012 in spatii publice interactive, precum cafenele, muzee sau grupuri extracurriculare tematice.

Fundatia ECDL ROMANIA, in calitate de institutie cu caracter educational incurajeaza promovarea valorilor culturale prin sustinerea initiativelor care isi propun orientarea catre repere reale si corecte, inclusiv catre valori patrimoniale.

Bucuresti, 10.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *