free download 78 travel guides written by experts

Fundatia Dinu Patriciu si Liga Studentilor Romani din Strainatate lanseaza proiectul joburilaorizont

Fundaţia Dinu Patriciu şi Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) au lansat platforma virtuală www.joburilaorizont.ro. Proiectul este conceput pentru susţinerea şi valorificarea potenţialului studenţilor români care au studiat în cadrul universităţilor de top din lume şi mai ales integrarea acestor tineri pe piaţa muncii din România.

www.joburilaorizont.ro este destinat studenţilor români care studiază în afara ţării, dar şi companiilor de top ce activează în România. Platforma poate fi accesată de bursierii din programul Orizonturi Deschise derulat de Fundaţia Dinu Patriciu, de membrii L.S.R.S, dar şi de către alţi tineri români ce au urmat studii în străinătate şi se afiliază uneia dintre organizaţiile partenere ale programului.

La această dată platforma joburilaorizont.ro este operaţională iar companii precum Banca Românească, BitDefender, Institutul pentru Tehnică de Calcul S.A., Kaspersky Lab, Microsoft România, Mobexpert, Omniasig, Raiffeisen Bank şi XEROX s-au înscris deja în proiect.

“Este un început mai mult decât promiţător. Plecăm la drum alături de companii de renume care au înţeles beneficiile concrete aduse de platformă. Acest proiect reprezintă continuarea firească a demersurilor noastre de a susţine potenţialul studenţilor români, prin valorificarea acestuia în ţară. Pe termen lung dorim ca acest proiect să aibă efecte vizibile de diminuare a exodului creierelor în afara ţării, un obiectiv comun Fundaţiei şi LSRS,” declară Tincuţa Baltag, Director General Fundaţia Dinu Patriciu.

“Împreună, LSRS şi Fundaţia Dinu Patriciu, am pus bazele unei viziuni aclamate de întreaga societate română, atât mediul public cât şi privat, într-o nevoie acută a pieţei muncii din România. Nu soluţia – conformă timpurilor prezente, este de lăudat, ci însăşi iniţiativa şi răspunsul prompt venit din partea unor companii ce conturează dezvoltarea societăţii româneşti. Suntem convinşi că şi alţi actori, deosebit de importanţi, inclusiv autorităţile publice din România, se vor alătura acestui proiect revoluţionar şi definitoriu pentru societatea noastră. Demersul acesta nu ne aparţine doar nouă, ci aparţine devenirii şi viitorului acestui popor ai căror exponenţi suntem noi”, spune Dragoş Preda, Vicepreşedinte LSRS.

Proiectul dezvoltat de cele două organizaţii diminuează deficitul de informaţie cu care se confruntă atât agenţii economici din România care nu pot accesa tinerii români foarte bine pregătiţi în afara ţării, cât şi absolvenţii de studii universitare şi postuniversitare din străinătate care nu cunosc oportunităţile din România.

Din punct de vedere operaţional, accesarea platformei este gratuită. Primul pas constă în crearea unui cont de utilizator. Companiile anunţă posturile vacante, iar studenţii candidează pentru aceste posturi. Platforma nu limitează postările de joburi la un număr de domenii de activitate, iar acestea se fac în timp real, fără a necesita intervenţia administratorilor.

Bucuresti, 27.08.2009
{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *