free download 78 travel guides written by experts

Fundatia Dinu Patriciu este partener al programului “Scoala de vara –

Computerul pe intelesul copiilor nevazatori”

Fundatia Dinu Patriciu a incheiat un parteneriat cu organizatia ‘Promovarea Educationala a Nevazatorilor’ (O.P.E.N) pentru a implementa la sfarsitul anului scolar 2008-2009 programul „Computerul pe intelesul copiilor nevazatori”. Astfel, cele doua organizatii vor implementa un curs de initiere in folosirea programelor de citire vocala, gratie carora, computerul devine un instrument de lucru pe deplin accesibil elevilor cu deficienta vizuala.

Programul, initiat de OPEN si implementat cu suportul financiar integral al Fundatiei Dinu Patriciu, se va desfasura in perioada 4 – 9 iunie, in statiunea Calimanesti, iar beneficiarii acestui program sunt 8 elevi nevazatori, cu rezultate scolare deosebite, care vor fi impartiti in doua grupe de lucru, una a elevilor incepatori si una a elevilor avansati. Sub indrumarea a doi profesori de informatica specializati in tehnologiile de acces pentru nevazatori si cu sprijinul a doi insotitori care vor conduce si supraveghea copiii, cei 8 beneficiari ai programului vor invata sa tehnoredacteze un text word. Desigur, nu vor lipsi activitatile recreative.

„Copiii cu deficienta vizuala au nevoie sa se integreze de mici in societate, sa desfasoare cat mai performant activitati specifice varstei lor, iar acest program imbina activitati cu un bogat potential integrativ si educational pe care nevazatorii le pot desfasura, in conditii de adaptari minime, asemeni persoanelor fara probleme de vedere”, spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

„Programul va imbina activitatea de grup cu munca individuala, crearea unui cadru interactiv intre elevii nevazatori si elevii liceului din orasul Calimanesti, gestionarea cat mai placuta a timpului liber si stimularea spiritului de competitie prin organizarea unui concurs in care castigatorii vor fi recompensati cu premii deosebit de atractive.” spune Dacian Pribeanu, Presedinte al Organizatiei pentru Promovarea Educationala a Nevazatorilor (OPEN).

In plus fata de sustinerea financiara a programului, Fundatia Dinu Patriciu va acorda cate un laptop, fiecaruia dintre castigatorii celor doua grupe ale programului.

Bucuresti, 20.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *