metalshow

Fundatia Dinu Patriciu a anuntat bursierii sustinuti prin programele “Inventeaza-ti Viitorul!”

si “Orizonturi Deschise”

In data de 18 iulie a.c., Fundatia Dinu Patriciu a anuntat pe site-ul www.fundatiadinupatriciu.ro numele celor care vor fi sustinuti in anul scolar/universitar 2010-2011, prin cele doua programe nationale de burse “Inventeaza-ti Viitorul!” si “Orizonturi Deschise”, derulate pentru al treilea an consecutiv.

In cadrul programului "Inventeaza-ti Viitorul!" 5.000 de elevi din toata tara vor primi lunar, pe toata perioada anului scolar urmator, cate o bursa in valoare de 200 lei. De asemenea, alti 600 de studenti, dintre care 500 din Romania si 100 din Republica Moldova, vor fi sustinuti prin acelasi program cu cate o bursa lunara in valoare de 300 lei. Numele studentilor va fi comunicat pe data de 1 octombrie a.c. dupa finalizarea examenelor de admitere la facultate. Valoarea celor 5.600 de burse ce urmeaza sa fie acordate prin programul “Inventeaza-ti Viitorul!” in anul de studiu 2010-2011 este de 3,14 milioane USD.

Din punct de vedere statistic, cei mai multi bursieri “Inventeaza-ti Viitorul!” provin din judetele Suceava (7,3%), Olt (5,5%), Dolj (5,2 %). Media ultimului candidat selectat a fost de 9.72 in cazul bursierilor din clasa a IX-a, 9.71 pentru cei din clasa a X-a, 9.56 pentru clasa a XI-a, respectiv 9.46 pentru clasa a XII-a.

In cazul programului “Orizonturi Deshise” lista bursierilor include numele a 104 studenti care vor fi sustinuti cu cate o bursa anuala in valoare de 15.000 USD, pentru a urma programe de master sau doctorat, la universitati de prestigiu din lume. Valoarea totala a burselor acordate prin acest program este de 1,56 milioane USD.

Candidatii "Orizonturi Deschise" au optat in principal pentru domenii de studiu din aria stiintelor sociale si umane sau a stiintelor economice. Aproape jumatate dintre beneficiarii burselor vor studia la universitati din Marea Britanie (43%), Olanda (20%), Franta (8%) si Danemarca (6%). 30 de burse sunt acordate bursierilor selectati in anii trecuti si care urmeaza programe cu o durata mai mare de un an, restul de 74 fiind destinate tinerilor nou intrati in program.

“Cele 5.600 de burse pe care le acordam in fiecare an prin programul "Inventeaza-ti Viitorul!" sunt mult mai mult decat o confirmare a rezultatelor scolare deosebite ale acestor tineri. Pentru foarte multi copii exceptionali de la sate, bursele acestea reprezinta o sansa in plus de a-si continua studiile, de a merge la liceu si mai tarziu la facultate si de a-si valorifica astfel potentialul intelectual.

Tot despre valorificarea potentialului este vorba si in cazul burselor "Orizonturi Deschise". Peste 50% dintre bursierii de anul acesta au fost acceptati la unele dintre cele mai bune 100 de universitati din lume. Este o confirmare a faptului ca in Romania avem multi tineri valorosi. Prin acest program, noi ii sprijinim sa depaseasca singurul obstacol in accesarea educatiei la cel mai inalt nivel: lipsa resurselor financiare." a declarat Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

Bucuresti, 19.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *