free download 78 travel guides written by experts

Fundatia Clujul Are Suflet a ajutat peste 1.000 de tineri

sa aiba o viata mai buna, in cei 3 ani de implementare

Tiberiu Moisă, Director Executiv în cadrul BT: „Au fost 3 ani cu suflet şi în care am pus suflet. A meritat şi mergem mai departe.”

Clujul Are Suflet (CAS), cel mai mare proiect de implicare socială desfăşurat de Banca Transilvania, a schimbat viaţa a peste 1.000 de tineri, în decurs de 3 ani. Toţi aceştia au primit şansa integrării în societate, au acum aspiraţii şi încredere în propriile forţe.

Pentru a-i ajuta pe aceşti adolescenţi, Banca Transilvania a donat fundaţiei, până acum, 2.000.000 lei, sumă destinată dezvoltării unor programe sociale şi educaţionale. Acestea se desfăşoară la Centrul de zi „Clujul Are Suflet”, deschis tot de BT, în anul 2008 şi care se află în Cluj-Napoca, pe strada Gh. Doja nr.3. Partenerul băncii în acest proiect este Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF), care se ocupă de implementarea programului, împreună cu o echipă formată din 14 persoane, care cuprinde asistenţi sociali, psihologi, psihoterapeuţi şi profesori.

„Rezultatele înregistrate de Clujul Are Suflet sunt un motiv de bucurie pentru noi tocmai pentru că sunt dovada că am adus lumină în viaţa a peste 1.000 de tineri care au avut nevoie de noi, venind la centrul de zi. Au fost, până acum, 3 ani cu suflet şi în care am pus suflet. A meritat şi mergem mai departe. O parte dintre aceşti adolescenţi şi-au continuat studiile ori au promovat examenele de bacalaureat. Unii chiar au intrat la facultate sau şi-au găsit un loc de muncă. Poate că drumul lor era acum altul dacă nu auzeau de Clujul Are Suflet” – afirmă Tiberiu Moisă, Director Executiv Clienţi Corporativi & IMM în cadrul Băncii Transilvania.

Tineri cu vârste între 14 şi 20 de ani, proveniţi din familii cu situaţie financiară modestă sau din sistemul de protecţie a copilului găsesc la Clujul Are Suflet un mediu primitor, precum şi suport pentru continuarea studiilor şi realizării aspiraţiilor de dezvoltare umană şi profesională. Pentru că adolescenţa este o perioadă complexă, cu provocări specifice, fundaţia oferă aproape 20 de tipuri de servicii, de la asistenţă psihopedagocică şi psihologică, meditaţii, ajutor pentru efectuarea temelor şcolare, monitorizarea evoluţiei şcolare, consiliere profesională / vocaţională sau medicală, până la cele de asistenţă pentru medierea muncii.

● Rezultatele fundaţiei Clujul Are Suflet

Obiectivele cantitative şi calitative pe care Banca Transilvania şi FRCCF şi le-au propus pentru acest proiect, în cei 3 ani de activitate a Fundaţiei Clujul Are Suflet, au fost chiar depăşite.

Cifrele vorbesc despre cele mai importante realizări:
– peste 1.000 de tineri au acum o viaţă mai bună;
– pentru aproape 600 de tineri a fost diminuat riscul de izolare socială şi de neintegrare socio-profesională;
– peste 100 de adolescenţi au absolvit o formă de calificare profesională;
– peste 100 de tineri şi-au găsit un loc de muncă, pe perioadă determinată sau nedeterminată;
– peste 40 de tineri au promovat examenele de bacalaureat;
– peste 30 dintre adolescenţii care au apelat la fundaţie sunt acum studenţi;
– 85% din cei 165 de tineri aflaţi în risc de eşec şcolar – repetenţii, corigenţe, absenteism, probleme de comportament – au promovat anul şcolar 2009-2010.

● Clujul Are Suflet, Clujul are prieteni

De-a lungul timpului, Banca Transilvania a lansat diverse campanii care au avut ca obiectiv ajutarea tinerilor de la fundaţia Clujul Are Suflet. Aşa ar fi iniţiativa BT prin care a fost încurajat spiritul de solidaritate al clujenilor: pentru fiecare plată a facturilor pentru utilităţi, efectuată la ghişeele băncii, BT a donat câte 1 leu în contul Clujul Are Suflet. Un alt exemplu este Crosul Banca Transilvania, organizat acum o saptămână, în Cluj-Napoca, care a avut în acest an o componentă umanitară pentru că Banca Transilvania a decis să doneze câte 5 euro pentru fiecare participant înscris în concurs.

Dick Perdok, olandez stabilit în Cluj-Napoca, este unul dintre prietenii fundaţiei. Acesta a decis să doneze către Clujul Are Suflet banii strânşi din vânzarea celor două albume muzicale ale sale.

Ca recunoaştere publică a implicării Băncii Transilvania, aceasta a primit, recent, în cadrul Galei Oameni pentru Oameni, premiul “Cea mai de impact intervenţie în comunitate, prin sponsorizare” pentru rezultatele obţinute, în 2010, de fundaţia BT, Clujul Are Suflet.

Banca Transilvania & Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie

Banca Transilvania® se numără printre primele bănci din România, în funcţie de active. Are un capital majoritar românesc, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care deţine 15% din capitalul social, este acţionar semnificativ. BT este o instituţie financiară cu reprezentare naţională, având aproape 540 de unităţi. Este prima instituţie bancară din România cotată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în anul 1997. Activitatea Băncii Transilvania este organizată pe patru linii principale de afaceri – persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici – pentru care banca are produse şi servicii specifice, precum şi un personal dedicat.
u www.bancatransilvania.ro

Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie: misiunea sa este sprijinirea copiilor vulnerabili şi marginalizaţi, pentru ca aceştia să crească într-un mediu familial protector, să beneficieze de educaţie şi de serviciile medicale de care au nevoie. De zece ani, FRCCF derulează proiecte în Transilvania şi este una dintre cele mai mari şi stabile organizaţii neguvernamentale româneşti din domeniul protecţiei copilului. În prezent, programele sale de dezvoltare comunitară urbană şi rurală şi cel de prevenire a pericolelor migraţiei şi ale traficului de copii cuprind judeţele Cluj, Bihor, Satu Mare şi Alba. Din octombrie 2010, FRCCF derulează proiectul “Vreau să termin şcoala şi eu”, finanţat din FSE, POSDRU 2007-2013, care urmăreşte prevenirea abandonului şi eşecului şcolar.
www.frccf.org.ro

Bucuresti, 19.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *