metalshow

Fundatia Bayer Cares sustine caravana «Impreuna pentru sanatatea rurala»

· Caravana «Împreună pentru sănătatea rurală» îşi propune să acorde îngrijiri medicale primare gratuite în zonele rurale izolate şi defavorizate din punct de vedere economic din România
· Fundaţia Bayer Cares a acordat o finanţare de 3000 Euro pentru organizarea ediţiei din 4-6 decembrie 2015, ce va avea loc în comuna Stâlpu, judeţul Buzău

· 15 medici specialişti şi rezidenţi, precum şi 25 de studenţi la Facultatea de Medicină vor acorda peste 300 consultaţii de specialitate locuitorilor din zonă, pe parcursul celor 3 zile de desfăşurare

Fundaţia Bayer Cares îşi continuă misiunea în România şi devine partener al caravanei «Împreună pentru sănătatea rurală», prin acordarea unei finanţări de 3000 de Euro. Suma va fi folosită de către organizatori pentru ediţia din 4-6 decembrie 2015, ce va avea loc în comuna Stâlpu, din judeţul Buzău.

La ediţia susţinută de Fundaţia Bayer Cares vor participa în calitate de voluntari 15 medici specialişti şi rezidenţi, precum şi 25 de studenţi la Facultatea de Medicină, alături de Andrei Cazacu, Reprezentant Medical al Bayer România, el fiind cel care s-a implicat în procesul de obţinere a fondurilor pentru acest program.

“Mersul la medic pentru un control sau o reţetă poate părea ceva firesc în societatea modernă, dar în fapt, pentru unii oameni, aceasta este una dintre cele mai mari dificultăţi din viaţa de zi cu zi. Când am aflat despre caravana «Împreună pentru sănătatea rurală» şi misiunea ei nobilă de a acorda asistenţă medicală gratuită oamenilor din zonele rurale izolate, am decis să mă implic şi să aduc proiectul în atenţia Fundaţiei Bayer Cares. Importanţa iniţiativei a fost uşor de recunoscut de către Fundaţie, iar caravana a primit o finanţare de 3000 de Euro. Cu acest sprijin financiar, 300 de oameni din judeţul Buzău vor beneficia de consultaţii medicale de specialitate. A oferi ceea ce este necesar celor ce au cea mai multă nevoie – aceasta este esenţa partneneriatului dintre Fundaţie şi echipa «Împreună pentru sănătatea rurală» şi mă bucur să pot face parte din el” – povesteşte Andrei despre proiectul care l-a convins să se înscrie în programul de voluntariat Bayer Cares.

“Suntem mândri să vedem angajaţi Bayer care aduc şi în viaţa lor de zi cu zi misiunea noastră «Ştiinţă pentru o viaţă mai bună». Acest lucru arată angajamentul nostru de a îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor”, a declarat Andreas Schremmer, General Manager Bayer România.

Proiectul «Împreună pentru sănătatea rurală» a luat fiinţă în anul 2011, din dorinţa de a acorda îngrijiri medicale gratuite locuitorilor din zonele rurale izolate, pentru care accesul la servicii specializate din domeniul sanitar este dificil. Pe lângă consultaţii şi investigaţii de bază, voluntarii contribuie şi la realizarea unui raport privind starea de sănătate a comunităţilor vizitate, informaţii valoroase pentru structurarea programelor de prevenţie şi educaţie sanitară.

Acţiunea din comuna Stâlpu, judeţul Buzău este a doua din 2015 şi a 35-a de la momentul lansării iniţiativei. Pe parcursul acestei ediţii, cadrele medicale vor oferi consultaţii în specialităţi precum cardiologie, oftalmologie, ecografie, dermatologie, reumatologie, ORL, ginecologie, pediatrie, neurologie şi stomatologie unui număr de aproximativ 300 de pacienţi, dintre care 100 de copii.

Dedicaţi în permanenţă oamenilor

Fundaţia Bayer Cares duce mai departe viziunea inovatoare a companiei Bayer şi îşi propune să fie un iniţiator, susţinător şi partener al inovaţiei în rândul comunităţilor.

Prin activităţile de voluntariat şi sprijinul acordat proiectelor sociale inovatoare şi non-profit, Fundaţia Bayer Cares contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele unde Bayer activează. Fundaţia se implică totodată în susţinerea proiectelor sportive dedicate persoanelor cu dizabilităţi şi oferă ajutor în caz de dezastre.

Bucuresti, 02.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *