free download 78 travel guides written by experts

Fugara

FugaraAlice Munro
Editura Litera

Viata nu este nici stralucitoare, nici mereu vesela. Relatii se infiripa, dureaza sau se sfarsesc – mai repede sau nu, mai dramatic sau mai pasnic. Uneori, finalul ar putea fi cu total si cu totul altul daca un mic amanunt, un detaliu, o situatie ar fi fost putin diferite.

Alice Munro ne aduce, ca intotdeauna, felii de viata. Povesti scurte dar cuprinzatoare – care se desfasoara pe perioade destul de lungi de timp. Iar in centru este viata, sunt oamenii cu experientele lor si vietile obisnuite.

Este usor sa “judeci” la rece din afara – si vietile prietenilor, si pe cele ale vedetelor, si pe cele ale personajelor din carti. Este usor sa arati cu degetul si sa zici ca X trebuie sa divorteze daca barbatul nu se poarta frumos cu ea. Este usor sa zici ca Y greseste sau ca o femeie nu trebuie sa astepte ca el sa faca primul pas mereu. Dar, intotdeauna, este diferit cand totul ti se intampla tie. Povestile scrise de Alice Munro cuceresc tocmai prin simplitate si prin faptul ca ofera exemple de oameni si relatii desprinse din realitate, autentice.

In centrul povestilor din “Fugara” stau femei de toate varstele si categoriile sociale, cu locuri de munca diferite. Emotiile zugravite de autoare sunt traite intens si de cititor, iar oamenii par a prinde viata in fata ochilor nostri si avem impresia ca ii intalnim, ca ii cunoastem in realitate.

Volumul “Fugara” contine opt povesti, prima dand si titlul cartii.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *