free download 78 travel guides written by experts

Frumusete practica: Nokia lanseaza trei noi dispozitive care

integrează funcţii practice şi moderne într-un design clasic şi sofisticat

Nokia a lansat astăzi trei dispozitive mobile care îmbină în deplină armonie un design sofisticat cu cele mai noi funcţii mobile. Toate cele trei dispozitive, Nokia 6600 fold, Nokia 6600 slide şi Nokia 3600 slide dispun de un design echilibrat, minimal şi de o serie de funcţii atrăgătoare, uşor de utilizat.
Preţul dispozitivelor variază între 175 Euro şi 275 Euro, fără a lua în calcul taxele şi subvenţiile aplicabile produselor. Debutul livrărilor pentru toate cele trei dispozitive este estimat pentru cel de-al treilea trimestru din 2008.

„Există o cerere puternică pentru dispozitive mobile care îmbină un look elegant cu funcţii moderne,” a declarat Milkkel Drucker, Director, Connect Devices. „Fiecare dintre cele trei dispozitive lansate astăzi reprezintă o variaţiune a unei teme comune. Credem că trioul de dispozitive se remarcă prin frumuseţea practică, oferind totodată o gamă variată de opţiuni pentru utilizatori.”

Nokia 6600 fold – Un design inteligent şi sofisticat
Prin atingerea unei singure taste, elegantul Nokia 6600 fold se deschide pentru a dezvălui un afişaj uimitor OLED de 2.13”, cu suport pentru până la 16 milioane culori. Având un design armonios, Nokia 6600 fold se remarcă prin linia continuă creată în momentul deplierii. Pliat, telefonul este subtil şi compact. Suprafaţa lucioasă a dispozitivului prinde viaţă atunci când este atinsă de două ori pentru a “trezi” ecranul exterior, care afişează ceasul şi informează cu privire la mesajele primite, apelurile ratate sau alte evenimente. Dubla atingere a telefonului Nokia 6600 fold amână alarmele, opreşte sunetul sau respinge apelurile primite.

Setul de funcţii actuale încorporate în acest design compact fac din Nokia 6600 fold dovada faptului că frumuseţea se poate regăsi dincolo de suprafaţă. Tehnologia 3G permite împărtăşirea rapidă şi uşoară a imaginilor surpinse cu camera de 2 megapixeli cu bliţ cu LED dublu sau accesarea la fel de uşoară a unor servicii web, precum Yahoo! Go sau Flickr.

Nokia 6600 fold încape perfect în buzunar sau în geantă. Preţul său de comercializare este estimat la 275 Euro, fără taxele sau subvenţiile aplicabile.

Nokia 6600 slide – Compact şi echilibrat
Fiind unul dintre cele mai mici dispozitive Nokia cu mecanism glisant, Nokia 6600 slide îşi onorează promisiunea făcută de numele său, culisând extrem de lin pentru a se deschide. Aspectul exterior al dispozitivului Nokia 6600 slide, cu suprafeţele lucioase ale carcasei de inox şi ale tastei centrale de aluminiu, exemplifică eleganţa liniilor simple. Setul de funcţii perfect echilibrate este în acelaşi timp incitant şi intuitiv. Dubla atingere a telefonului Nokia 6600 slide amână alarmele, opreşte sunetul sau respinge apelurile primite.

Camera de 3.2 megapixeli permite surprinderea de imagini şi secvenţe video de înaltă calitate, care pot fi împărtăşite cu întreaga lume prin intermediul serviciilor de Internet sau prin mesaje multimedia – totul direct din meniul telefonului. Afişajul QVGA mare, de 2,2” cu suport pentru 16 milioane culori simplifică orientarea pe rute necunoscute, prin intermediul aplicaţiei Nokia Maps integrate. Utilitatea aplicaţiei poate fi optimizată prin Modulul GPS Bluetooth Nokia LD-4W şi prin achiziţionarea unei licenţe de navigaţie. Modulul GPS Bluetooth Nokia LD-4W este uşor şi are un design inovator subţire, permiţând utilizatorilor să folosească toate funcţiile de navigaţie, atât în mediul auto, cât şi ca pietoni.

Nokia 6600 slide va avea un preţ de comercializare de aproximativ 250 Euro, preţ care nu ia în calcul taxele şi subvenţiile aplicabile produsului.

Nokia 3600 slide – Funcţii şi design actual
Nokia 3600 slide cucereşte inima utilizatorilor prin intermediul mixului de culori, materiale şi finisaje tactile elegante, precum şi raţiunea acestora datorită gamei complete de funcţii moderne cu care este echipat. Combinaţia dintre finisajul cromatic cu aspect de ceramică, elementele metalice, suprafeţele lucioase şi degradeurile afişajului îmbie ochiul şi atingerea privitorului. Nokia 3600 slide este, de asemenea, o plăcere pentru auz, deoarece este primul telefon Nokia echipat cu tehnologie pentru anularea zgomotelor de fundal. Prin intermediul music player-ului integrat, utilizatorul are la dispoziţie o colecţie de până la 3000 de melodii, ce poate fi stocată pe o cartelă de memorie opţională de 4GB.

Mic şi cu formă ergonomică, Nokia 3600 slide integrează, de asemenea, o cameră de 3.2 megapixeli ideală pentru surprinderea de imagini sau secvenţe video, chiar şi în condiţii de iluminare slabă, datorită funcţiei de focalizare automată şi bliţului cu LED dublu. Ieşirea TV, care permite conectarea dispozitivului Nokia 3600 slide la majoritatea modelelor TV, asigură împărtăşirea rapidă şi uşoară a imaginilor şi secvenţelor video.

În timp ce frumuseţea telefonului Nokia 3600 slide va oferi lumii multe informaţii despre posesor, aplicaţia preinstalată Nokia Maps, împreună cu modulul opţional GPS Bluetooth Nokia LD-4W, va oferi utilizatorului o mulţime de informaţii despre lumea ce îl înconjoară. Aplicaţia Nokia Maps include date despre peste 15 milioane de puncte de interes, inclusiv restaurante, magazine, hoteluri şi multe altele.

Preţul estimativ de comercializare al dispozitivului Nokia 3600 slide este de 175 Euro, fără taxele şi subvenţiile aplicabile produsului.

Compatibil cu dispozitivele lansate astăzi, noul set cu cască Bluetooth Nokia BH-803 reuneşte elemente ale designului clasic al celor trei telefoane: forme elegante şi detalii din inox. Dispozitivul de prindere peste ureche opţional permite purtarea accesoriului în deplin confort, în timp ce calitatea audio excepţională, tastele de control al volumului şi funcţia de apelare vocală simplifică utilizarea setului cu cască.

Espoo, Finlanda, 30.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *