Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Friedrich Der Grosse si stilul galant

Filarmonica“George Enescu:“ anunţă un nou recital cameral în cadrul proiectului Stagiunea de marţi seara

Marţi, 10 aprilie 2012, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Hajo Wienroth
(Germania)
flaut traversier
Fernanda Romila
clavecin

Friedrich der Grosse
şi stilul galant
(300 de ani de la nastere)

Friedrich der Große (1712-1786)
Sonata în Do major pentru flaut traversier și basso continuo

Johann Adolph Scheibe (1708-1776)
Sonata a 2-a în si minor pentru flaut traversier și clavecin obligato

Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788)
Sonate în Re major Wq83 pentru flaut traversier și clavecin obligato

Johann Joachim Quantz (1697-1773)
Sonata IV în Re major pentru flaut traversier și basso continuo

Johann Christian Bach (1735-1782)
Sonata II în Sol major pentru flaut traversier și clavecin obligato

J.S. Bach (1685-1750)
Sonata în La major BWV1032 pentru flaut traversier și clavecin obligato

Concertul este organizat în colaborare cu Fundația “Remember Enescu”

Hajo Wienroth este fondatorul şi conducătorul orchestrei baroce europene Le Chardon. După studiul flautului modern la Universitatea din Oldenburg s-a specializat în flautul traversier şi în cel cu clape (clasic şi romantic) la Academia de Muzică Veche din Bremen la clasa prof. Marten Root.

A urmat masterclass-uri de interpretare a muzicii vechi cu Wilbert Hazelzet, Lisa Beznosiuk şi Barthold Kuijken.

A fost prim flautist al Orchestrei Baroce Europeene şi a concertat cu ansambluri ca Haydn Sinfonietta Viena, The Northern Consort, Consortul Utrecht. A colaborat cu muzicieni renumiţi precum Simon Standage, Reinhard Goebel, Roy Goodman şi Jos van Veldhoven. A înregistrat pentru WDR, Radio Bremen, NDR, SWR, Bayern 4 şi a concertat în Spania, Danemarca, Belgia, Franţa, Italia, Anglia, Cehia, Polonia, România, Slovenia, Austria, Olanda.

Din 1994 şi-a deschis un atelier de restaurare şi construcţie de flaute istorice. Pe langă susţinuta activitate concertistică pe care o are cu propria lui orchestră, Hajo Wienroth a participat la nenumărate înregistrări pe CD ca solist sau ca iniţiator de proiect.

De asemenea pasiunea pentru studiul facsimilelor l-a îndreptat către prelucrarea şi editarea acestora în ediţii moderne pe care le prezintă în concert împreună cu ansamblul său ca prime audiţii.

În 2007 a fondat propria firmă de CD şi propria marcă de CD-uri, etichetă sub care a realizat multe înregistrări primite călduros de critică şi difuzate de posturi de radio.

Fernanda Romila s-a născut în 1969 la Bucureşti. A studiat pianul cu prof. Lucia Teodorescu şi a absolvit secţiile de Compoziţie (clasa prof. Octavian Nemescu) şi de Orgă ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Bursieră DAAD, a obţinut licenţa în clavecin la Hochschule für Musik – Bremen. A studiat de asemenea clavecinul cu Frédérick Haas la Conservatoire Royal din Bruxelles. A urmat numeroase cursuri de interpretare a muzicii baroce cu Pierre Hantai, Jordi Savall, Marten Root.

Înregistrează în Belgia, în premieră mondială, sonatele lui J. Vandenbosch. Susţine teza de doctorat cu titlul “Literatura pentru clavecin cu acompaniament ad libitum a sec. al XVIII-lea” apreciată cu Summa cum laudae.

Este membră a formaţiilor: Continuo (condus de Dan Racoveanu), Codex (condus de Szilard Chereji), Le Chardon (condus de Hajo Wienroth), OrfeO (condus de Jean-Pierre Menuge). Realizează turnee şi înregistrări în Belgia, Germania, Franţa, Olanda, Irlanda.

În prezent este lector universitar la Facultatea de Arte a Universităţii “Spiru Haret” unde predă armonie şi pian.

Sponsori: ING Bank, Volksbank, Lions Club, Apanova, BRD, Dacia, Savana
Parteneri: Art Line, Editura Anima, Art Act Magazine
Parteneri media: Bucharest Herald, TVR Cultural, Sapte Seri, LiterNet, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Allgemeine Deutsche Zeitung, Port.ro, Cronica Romana, SiSC, ArtClue, Salut Bucureşti, Senso TV

Bucuresti, 06.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *