metalshow

Frida

Barbara Mujica
Tritonic Publishing
Colectia: Premium

Povestea cunoscutei pictorite Frida Kahlo a aparut intr-un roman premium la Tritonic Publishing si a fost chiar si ecranizata.

Romanul este unul dens, cu informatii deopotriva despre personajele principale si despre epoca in care se petrece actiunea si in care pictorita a trait. Intr-un roman seducator, care nu se citeste cu usurinta fiind intesat de informatii, personaje si viata este zugravit Mexicul cu obiceiurile vremii, povestea celor doua surori si infatisat un sistem politic. "Asculta, este ceva ce trebuie sa intelegi. In ciuda… divergentelor noastre, Frida imi spunea totul. Cel putin la inceput. Si uneori chiar si mai tarziu. Apoi dupa ce s-a casatorit si a inceput sa aiba probleme cu Diego, parca eram din nou ca in copilarie. Discutam ore in sir. De fapt, ea vorbea. Ea avea ce sa spuna. Am fost confidenta Fridei. Nu numai atunci, ci toata viata. Ori de cate ori avea probleme venea la mine. Eram cea mai buna prietena a Fridei. Atunci si, de fapt, intotdeauna. Uneori am impresia ca mi-am trait intreaga viata prin Frida. Ea era aceea care avea aventuri, ea era aceea care traia emotii magnifice. Eu traiam o viata second-hand, asa cum purtam si hainele vechi ale Fridei."

Intentia marturisita a autoarei nu a fost sa ofere un text tip documentare a vietii pictoritei, ci sa surprinda esenta celei ce a fost Frida Kahlo. Un roman interesant atat pentru cei familiari cu viata pictoritei, cat si pentru cei ce acum o descopera pentru prima oara.

Daca ati citit lucrarea prezentata de noi va invitam sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana@prwave.ro poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *