free download 78 travel guides written by experts

Fresenius NephroCare Romania inaugureaza Centrul de Dializa din Stei

* Cei 50 de pacienţi trataţi de Fresenius în Ştei trebuiau să parcurgă fiecare, lunar, circa 1.600 de km pentru a se trata la cel mai apropiat centru de dializă, în Oradea

Fresenius NephroCare România, liderul naţional al serviciilor private de dializă, anunţă inaugurarea Centrului de Dializă din Ştei, judeţul Bihor. Cu o capacitate de 50 de pacienţi trataţi prin hemodializă, centrul beneficiază de 8 maşini de dializă şi este deservit de o echipă medicală formată din 9 profesionişti în domeniu. Compania a investit aproximativ 330.000 de euro în amenajarea şi dotarea cu echipamente a acestui nou centru, găzduit în Centrul de Sănătate Ştei.

„Decizia companiei de a investi într-un oraş precum Ştei are o componentă preponderent socială. Imaginaţi-vă că în acest oraş, unde a existat cândva o mină de uraniu, 50 de localnici erau nevoiţi să parcurgă lunar aproximativ 1.600 de kilometri pentru a beneficia de tratamentul de hemodializă, care le este absolut vital. Pentru ei am făcut acest gest umanitar, în preajma sărbătorilor de iarnă”, a declarat Alexandru Ciolan, Director General Fresenius Medical Care România.

La fel ca toate celelalte centre Fresenius, clinica de dializă din Ştei respectă cele mai noi reglementări privind design-ul, arhitectura şi fluxurile funcţionale, beneficiază de un microclimat controlat (purificarea aerului şi controlul umidităţii şi al temperaturii) şi de norme complete de protecţie pentru cei angajaţi. De asemenea, este atent supervizată activitatea de respectare a normelor de mediu impuse de Grupul Fresenius în toate ţările în care activează.

„Prin alegerea pe harta României a punctelor de investiţie Fresenius în centre de dializă, urmărim înainte de toate asigurarea accesului a cât mai multor persoane la servicii medicale la standarde europene. Toate centrele Fresenius sunt dotate cu echipamente şi materiale de ultimă generaţie, specifice reţelei internaţionale Fresenius NephroCare”, a declarat Cosmin Bordea, Director Operaţional Fresenius NephroCare România.

Bucuresti, 26.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *