free download 78 travel guides written by experts

Fresenius NephroCare Romania a finalizat proiectul pilot al

programului „Dializa de Vacanta”, o premiera pentru Romania

  • Pentru viitor, se urmareste ca programul sa asigure o acoperire nationala (Constanta, Brasov, Oradea, Suceava, Bucuresti si Iasi).

Programul „Dializa de Vacanta”, initiat de catre Fresenius NephroCare Romania, lider de piata in domeniul serviciilor private de dializa, a totalizat 420 sedinte de hemodializa, realizate pentru aproximativ 170 de pacienti din toata tara. Programul, desfasurat pentru prima oara in perioada mai-septembrie 2008, la Centrul de Dializa Fresenius Constanta, le permite celor care sufera de afectiuni ale rinichilor si care doresc totusi sa plece in vacanta pe litoralul romanesc sa isi continue programul de dializa, care reprezinta o procedura vitala. Avand in vedere ca proiectul pilot a fost evaluat ca fiind de succes, comparativ cu asteptarile initiale (de aproximativ 100 de sedinte), pentru viitor se urmareste extinderea programului si catre Brasov (turism montan), Oradea (turism balneoclimateric), Suceava (turism cultural), Bucuresti si Iasi (business).

„Aceste persoane cu probleme medicale sunt legate practic toata viata de un aparat de dializa si de personal medical specializat. Tratamentul de dializa trebuie sa se desfasoare obligatoriu de trei ori pe saptamana, iar procedura este vitala. Sa ne imaginam ca, pana acum, acesti oameni, care nu sunt deloc putini, aproximativ 6.000, erau practic „imobilizati” in localitatea lor sau in imprejurimi, neexistand un sistem de organizare a deplasarilor lor nici la nivel public, nici la nivel privat. Prin Programul Dializa de Vacanta, acestia se pot bucura, ca toti ceilalti, de concediu. Tratamentul este gratuit si li se asigura un serviciu complet, inclusiv transportul de la locul de cazare (oriunde pe  litoral) la clinica. Mai mult, sa nu uitam faptul ca sunt tratati la standarde europene, cu echipamente, materiale si proceduri specifice retelei Fresenius NephroCare din intreaga lume”, a declarat Cosmin Bordea, Director de Operatiuni Fresenius NephroCare Romania.

Programul Fresenius – Dializa de Vacanta este singurul de acest tip din Romania. Obiectivele principale sunt asigurarea unei mai bune mobilitati pacientilor din Romania si totodata atragerea de turisti straini. El este implementat de asemenea la nivel international, prin Grupul Fresenius Medical Care.

Cele 420 sedinte, aferente celor 170 de pacienti, s-au realizat suplimentar fata de capacitatea de tratare a clinicii Fresenius Constanta, de aproximativ 200 de pacienti (hemodializa si dializa peritoneala). Suplimentarea pacientilor a presupus introducerea unei ture de noapte si totodata suplimentarea personalului medical.

Centrul de la Constanta a fost inaugurat in decembrie 2007, este dotat cu 32 de masini de ultima generatie, deservite de 3 medici si 30 de asistenti medicali. Proiectat astfel incat sa respecte cele mai noi reglementari privind design-ul, arhitectura si fluxurile functionale, centrul beneficiaza de un microclimat controlat (purificarea aerului si controlul umiditatii si al temperaturii), de dotari de ultima generatie si de norme complete de protectie pentru angajati.

In prezent, Fresenius detine cinci clinici de dializa, la Bucuresti, Iasi, Constanta, Oradea si Bacau, tratand lunar peste 1.200 de pacienti. Compania intentioneaza sa deschida alte cinci noi clinici pana in 2010, in zone precum Brasov, Ploiesti, Pitesti si Suceava. Astfel, valoarea totala a investitiilor in clinicile Fresenius NephroCare Romania se va cifra la peste 20 de milioane Euro, iar capacitatea totala de tratament se va ridica la peste 2000 de pacienti.

Despre Fresenius Medical Care
Fresenius Medical Care este lider mondial in produse si servicii de dializa, avand o experienta de peste 40 de ani in acest domeniu. Cu o rata de crestere anuala estimata la 6%, insuficienta renala cronica afecteaza 2.150.000 de pacienti in intreaga lume.

Prin reteaua sa de peste 2200 de clinici private din America de Nord, America Latina, Europa si zona Asia-Pacific, Fresenius Medical Care furnizeaza tratamente prin dializa unui numar de aproximativ 174.000 pacienti.

Bucuresti, 16.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *