free download 78 travel guides written by experts

“Freccia Rossa”, unda verde pentru lansarea oficiala

  • O investiţie de 144 milioane €, care va asigura 1 200 de noi locuri de muncă
  • 119 magazine pe o suprafaţă totală de închiriat de aproximativ 30 000 metri
  • 7 milioane de vizitatori estimaţi pe an

Sonae Sierra, AIG Global Real Estate Investment Corp şi Coimpredil inaugurează astăzi centrul comercial “Freccia Rossa” în Brescia, Italia. Având o suprafaţă totală de închiriat de 29 700 m2, “Frecia Rossa” este deţinut in parteneriat de trei companii – Sonae Sierra cu 50%, AIG Global Real Estate Investment Corp cu 40% şi Coimpredil din Brescia cu 10%. Noul centru inovator reprezintă o investiţie de 144 milioane € alocată pentru dezvoltarea celui mai mare centru urban din Italia şi pentru asigurarea a 1 200 locuri de muncă.
“Odată cu deschiderea Freccia Rossa intrăm într-o nouă etapă de extindere în Italia. Clienţii noştri vor avea o experienţă unică de divertisment şi shopping. Centrul integrează si o piaţă publiă nouă care sperăm să devină în curând locul preferat de întâlnire şi socializare al locuitorilor din Brescia”, a comentat Alvaro Portela, CEO Sonae Sierra.

“Parteneriatul cu Sonae Sierra ne-a permis consolidarea prezenţei în Italia, contribuind la dezvoltarea unui centru comercial inovator, care se va bucura de succes, nu numai în Brescia dar şi în împrejurimi”, a adăugat Kevin Reid, Managing Director Europe, Middle East and Africa pentru AIG Global Real Estate.

“Atenţia pentru detalii arhitecturale, calitatea ridicată şi produsele noastre inovatoare se potrivesc perfect cu filozofia Sonae Sierra, o companie cu care sperăm să mai lucrăm în viitor”, comentează Franco Pisa, Managing Director a Coimpredil şi Project Manager pentru “Freccia Rossa”.

“Freccia Rossa” va găzdui 119 magazine şi 19 spaţii dedicate restaurantelor şi barurilor cu meniu specific italian dar şi international. De asemenea, o suprafaţă de 3 300 de metri pătraţi va fi alocată PAM Supermarket, clienţii având la dispozitie o gamă largă de divertisment prin Quilleri multiplex cinema, printr-o zonă de distracţie pentru toată familia şi printr-un club fitness Virgin Active. Brand-uri binecunoscute precum Zara, Intersport, H&M, Massimo Dutti, Nike, CK şi Bershka vor constitui cu siguranţă principalele atracţii ale noului centru comercial dotat cu 2 500 locuri de parcare.

Arhitectura inovatoare, inspirată de moştenirea istorică şi culturală

Arhitectura “Freccia Rossa” – asa cum sugerează şi numele – celebrează cunoscuta cursă de maşini “Mille Miglia” care a dat oraşului Brescia faima de a fi locul de naştere al acestor curse. “Arhitectura şi designul abordat îşi propune să  integreze complet centrul comercial în zona orasului. Prin “Freccia Rossa” dorim să reînviem tradiţia istorică şi culturală a oraşului Brescia şi a cunoscutului eveniment “Mille Miglia” explică Jose Quintela, Sonae Sierra responsabil pentru Dezvoltarea Arhitecturală şi Conceptuală. “Mai mult, lumina filtrată de ferestrele imense are ca scop economisirea energiei electrice în spiritul protectiei mediului, care este principala noastră grijă, contribuind în plus şi la crearea unei atmosfere mai calde şi mai primitoare în cadrul “Freccia Rossa.”

Un centru “verde”

Pasiunea pentru inovaţie se reflectă începând cu administrarea construcţiei “Freccia Rossa”. Încă din luna decembrie a anului trecut, “Freccia Rossa” a primit certificatul de mediu ISO 14001 pentru administrarea fazelor de construcţie. Acest certificat a fost emis de Loyd’s Register Quality Association (LRQA) şi este rezultatul implementării celor mai bune practici în administrarea mediului în timpul fazelor de construcţie. Practicile sistemului de administrare   ţintesc minimizarea impactelor de mediu şi continuă promovare a îmbunătăţirilor performanţelor în această zonă.

Sistemul implementat în cadrul “Freccia Rossa” răspunde problemelor de mediu care au fost identificate în administrarea zilnică a muncii de construcţie, îmbunătăţindu-le într-o manieră eco-eficientă. Consumul de resurse naturale – apă, energie, combustibil, cât şi materialele neprelucrate, sunetul, vărsarea apelor reziduale şi administrarea reziduurilor sunt doar câteva aspecte luate în considerare în definirea procedurilor care reglează lucrările de construcţie la “Freccia Rossa”.

Bucuresti, 22.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *