free download 78 travel guides written by experts

Directorul de casting care a lucrat cu Cate Blanchett și Colin Farrell, în România pentru Les films de Cannes à Bucarest

Workshop pentru actorii români în căutarea unei cariere internaționale

Nominalizat de trei ori la premiile Primetime Emmy, Frank Moiselle participă în data de 21 octombrie, la ora 11:00, la cea de-a doua ediție Managing Talents, eveniment organizat la Cinema Pro de Les films de Cannes à Bucarest. La eveniment participă de asemenea regizorii Radu Muntean și Cristian Mungiu și actorii Nahuel Perez Biscayar, Dylan Smith, Valentina Lodovini și Vlad Ivanov.

Prin acest workshop, actorii debutanți sau consacrați, indiferent de vârstă, sunt sprijiniți în dezvoltarea profesională prin punerea în contact cu directori de casting renumiți în întreaga lume. Actorii interesați se pot înscrie până în data de 8 octombrie. Detalii pe www.filmedefestival.ro.

Managing Talents îi aduce la București, anul acesta, pe unii dintre cei mai activi directori de casting ai momentului: Frank Moiselle (Irlanda), Vicki Thomson și Victor Jenkins (Marea Britanie), Nathalie Cheron (Franța), Elizaveta Shmakova (Rusia) și Richard Cook (Irlanda).

Managing Talents, editia 2,afis

Frank Moiselle, director de casting pentru producția Dinastia Tudorilor

Nominalizat de trei ori la premiile Primetime Emmy, Frank Moiselle a colaborat cu regizori renumiți precum Jim Sheridan, Joel Schumacher, Gillies MacKinnon și Neil Jordan și a lucrat pentru numeroase seriale de televiziune, printre care Ballykissangel, Tudors, Borgias și Vikings.

Vicki Thomson (Marea Britanie) a lucrat pentru numeroase producții TV multi-premiate, precum Broadchurch, Humans, Grantchester, Brief Encounters, The Last Kingdom, Episodes, iar Victor Jenkins (Victor Jenkins Casting Ltd.) a lucrat pentru producțiile epice Troy și Alexander, fiind nominalizat la premiile Artios alături de Kelly Valentine (VHJ Casting).

Nathalie Cheron lucrează pentru producții franceze și europene, colaborând cu unii dintre cei mai renumiți regizori europeni – Luc Besson, Olivier Assayas, Guillaume Gallienne, Frédéric Auburtin și americani – Robert Altman, Norman Jewison, Danny Huston, Des McAnuff și Doug Liman.

Elizaveta Shmakova și-a început cariera la Academia de Balet Vaganova, devenind curator pentru Teatrul Balșoi din Moscova și Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg. Din 2002, este Director de casting pentru Studio Slon, unde lucreaza la producții rusești și internaționale.

Regizorii Radu Muntean și Cristian Mungiu, prezenți la workshop

Actorii care vor intra în dialog cu participanții la Managing Talents sunt Nahuel Perez Biscayar (protagonistul 120 battements par minute, în regia lui Robin Campillo, film premiat cu Grand Prix – Cannes 2017), Dylan Smith (cunoscut pentru rolurile din 300, Total Recall, The Mummy), Valentina Lodovini (premiată pentru rolul Mariei din filmul Benvenuti al sud, în regia lui Luca Miniero) și Vlad Ivanov (unul dintre cei mai populari actori români ai momentului, cunoscut pentru rolurile din 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile – r. Cristian Mungiu, Poliţist, adjectiv – r. Corneliu Porumboiu, Poziţia copilului – r. Călin Peter Netzer și Câini – r. Bogdan Mirică).

Radu Muntean (Hârtia va fi albastră, Un etaj mai jos) și Cristian Mungiu (4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, După Dealuri, Bacalaureat) sunt cei doi regizori care vor susține cea de-a doua parte a workshop-ului din 21 octombrie

Cum se pot înscrie actorii interesați

Actorii interesați sunt invitați să realizeze o înregistrare video (self-tape) în engleză, franceză sau rusă (pe un text propus în pagina evenimentului) și să creeze link-uri de acces online către acest self tape și fișa lor din baza de date a unei agenții de casting – fișa conținând obligatoriu fotografii recente. Opțional, pot completa aplicația furnizând link-uri de acces online către un film de prezentare (reel), precum și către secvențe din filmele în care au jucat.

Perioada de înscriere este 27 septembrie – 8 octombrie. Toți participanții înscriși la workshop vor fi înregistrați automat în bazele de date ale directorilor de casting invitați la București.

Formularul de înscriere, condițiile de participare și mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul filmedefestival.ro sau accesând acest link. Numărul patricipanților este limitat – 250 de locuri, iar taxa de participare este de 100 de lei.

Directorii de casting și organizatorii vor viziona self-tape-urile celor înscriși la workshop și, pe baza lor, directorii de casting vor selecționa un număr de circa 30 de actori care vor avea șansa unei întâlniri individuale cu aceștia în zilele de vineri 20 octombrie și, respectiv, duminică, 22 octombrie.

Structura workshopului Managing Talents

Workshopul este organizat în colaborare cu Richard Cook, unul dintre fondatorii agenției The Lisa Richards Agency, din portofoliul căreia fac parte actori precum Cillian Murphy, Aidan Turner, Pierce Brosnan, Vlad Ivanov. Richard Cook este și directorul artistic al Subtitle Film Fest, precum și fondatorul Cat Laughs Comedy Festival în Kilkenny, Irlanda, unul dintre cele mai importante festivaluri de comedie.

Richard Cook

· 11:00 – 11:45: Actori pentru actori – actori cu cariere internaționale, în dialog cu participanții la workshop, despre oportunitățile, particularitățile și condiționările unei cariere actoricești internaționale.
· 11:45 – 12:30: Ce așteptăm de la voi – ce așteaptă regizorii de la actori după întâlnirea la casting.
· 12:30 – 13:15: Ascultă directorii de casting – directori de casting experimentați vorbesc despre self tapes, tactici, oportunități și pregătirea pentru castinguri internaționale.
· 13:15: cocktail de socializare

În 2016, directori de casting și agenți precum Ilene Feldman sau Avy Kaufman, care au gestionat carierele unor celebrități ca Ryan Gosling, Colin Farrell, Terrence Malick, Angelina Jolie, Ang Lee, Robert Redford sau Steven Spielberg au discutat cu actorii și regizorii din România despre meseriile care îi pun în valoare – managerul, agentul sau directorul de casting.

Ediția a opta a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din Bucureşti și are loc simultan și în Brașov, CLuj-Napoca, Sibiu, Arad, Timișoara, Iași, Suceava.

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *