free download 78 travel guides written by experts

Forum National ECDL 2009

Vineri 3 aprilie si Sambata 4 aprilie s-a desfasurat la Sinaia Forumul National ECDL in cadrul caruia centre acreditate ECDL din toata tara au subliniat necesitatea instruirii persoanelor la standarde internationale, cunostinte fara de care nici o persoana care vrea sa participe activ si mai nou sa se mentina in cadrul noii economii bazate pe cunoastere nu poate fi competitiva.

Evenimentul de week-end-ul trecut a reunit la Sinaia centre acreditate ECDL de la nivelul fiecarei zone a tarii, cu aceasta ocazie discutandu-se obiectiv despre situatia educatiei IT&C din fiecare regiune.

Instruirea continua este o conditie obligatorie pentru a fi capabil sa faci fata cerintelor tot mai ridicate in competitia de pe piata muncii, care in ultima perioada a devenit din ce in ce mai instabila. Totusi, dovedirea competentelor si increderea in propriile abilitati nu pot fi asigurate decat prin obtinerea unei certificari la standarde internationale.

In urma Forumului National ECDL, s-a accentuat inca o data necesitatea mobilizarii si unificarii eforturilor tuturor factorilor care pot contribui la asigurarea accesului la educatie si formare profesionala pentru fiecare persoana.

Odata cu acceptarea Cardului de Aptitudini ECDL cu numarul 9 milioane, Presedintele Barroso a accentuat faptul ca abilitatile IT sunt esentiale pentru toti europenii, precizand ca “aptitudinile IT reprezinta o componenta de baza intre competente precum cititul si scrisul, acesta fiind mesajul pe care Comisia Europeana il transmite catre toti cetatenii europeni; in situatia economica actuala dificila, multi angajati vor avea nevoie sa fie reinstruiti si competentele IT pe care le pot dobandi ii vor ajuta sa gaseasca noi oportunitati pentru o viata mai buna”.

ECDL, acceptat in multe tari ca standard recunoscut pentru competentele de operare PC, ofera abilitatile actuale necesare pentru ca oamenii sa se implice activ in societatea informationala. Calificarea tuturor cetatenilor in vederea dobandirii abilitatilor de operare PC reprezinta un imperativ economic, social si politic.

ECDL ROMANIA prin toate campaniile si evenimentele desfasurate, recomanda aplicarea conceptului de invatare pe intreg parcursul vietii, care aduce beneficii societatii si persoanelor ca urmare a cresterii competitivitatii acestora, a dezvoltarii personale si a cresterii potentialului de angajare, mijlocul fiind de a asigura accesul populatiei de toate varstele la diferite forme de educatie.

Bucuresti, 08.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *