kinodiseea final

Formula E face istorie în New York cu primul ePRIX cu zero emisii

Formula E face echipă cu Enel pentru a compensa integral emisiile în cadrul evenimentului din New York
DHL susține prima cursă din New York, luându-și angajamentul de a livra servicii logistice sustenabile

NEW YORK CITY, USA – Campionatul FIA Formula E – prima competiţie din lume destinată exclusiv mașinilor electrice cu un singur loc – își unește forțele cu Enel pentru a compensa complet emisiile în cadrul cursei inaugurale din New York, devenind astfel primul eveniment cu zero emisii din istoria campionatului.

Înaintea mult aşteptatului eveniment care debutează pe Brooklyn Cruise Terminal în Red Hook pe 15 și 16 iulie, Alejandro Agag – Fondator & CEO Formula E, alături de Patrizia Grieco – Chairman Enel, Francesco Starace – CEO Enel, și Ken Allen – CEO DHL Express, au sunat clopoţelul de închidere a sesiunii de tranzacţionare la Bursa de Valori din New York.

New York stock exchange

Grupul a participat la ceremonia de închidere a sesiunii de tranzacţionare și la o sesiune de fotografii pe balconul clădirii Bursei de Valori de pe Wall Street, alături de câteva staruri ale Campionatului FIA Formula E – primul campion Formula E și pilot al NextEV NIO – Nelson Piquet Jr, și câștigătorul Berlin ePrix pentru Mahindra Racing – Felix Rosenqvist.

Enel – Partnerul Oficial pentru Energie al Formula E – contribuie la reducerea emisiilor din cadrul evenimentelor Formula E prin soluții energetice inteligente. Alături de generarea inovatoare de energie curată, de soluțiile de management şi stocare a energiei, Enel va compensa emisiile în cadrul evenimentului din New York prin emiterea de certificate verzi din portofoliul său de centrale de energie regenerabilă, cum este centrala eoliană Enel Green Power Stipa Nayaa din Mexic cu o capacitate de 74 MW.

Turbinele eoliene de la Stipa Nayaa previn emisiile a 133.000 tone de CO2 pe an, echivalentul eliminării din trafic a 26.000 de mașini.

De asemenea, Formula E colaborează cu FIA și DHL – Partenerul fondator si partenerul oficial pentru Logistică – pentru realizarea unui calendar al evenimentelor ce presupune reducerea transportului aerian de mărfuri către fiecare loc de desfășurare. DHL este un promotor al serviciilor logistice sustenabile, anunțându-și la începutul acestui an angajamentul de a ajunge să opereze cu zero emisii până în anul 2050.

Echipamentul necesar cursei din New York – inclusiv cele 40 de mașini integral electrice de Formula E, bateriile și piesele de schimb – a fost livrat în siguranţă în Statele Unite beneficiind de expertiza DHL în transportul maritim, care presupune de 100 de ori mai puține emisii de CO2 față de transportul aerian al aceleiași cantități de marfă.

Alejandro Agag, Fondator & CEO al Formula E, a declarat: “A fost o adevărată onoare să fiu invitat la tragerea clopotului de închidere a sesiunii de tranzacţionare a Bursei de Valori din New York. Cu sprijinul continuu al Enel și al DHL, Formula E nu face istorie doar cu prima cursă din New York, ci și cu primul eveniment cu zero emisii din istoria seriei. Atât Enel, cât și DHL împărtășesc aceeași viziune și obiectiv de a ajuta Formula E să renunțe la emisiile de carbon până în anul 2020 – viitorul este electric.”

Francesco Starace, CEO și General Manager Enel, a declarat: “Suntem mândri să fim parte astăzi a acestui eveniment istoric la Bursa de Valori din New York. Parteneriatul Enel cu Formula E a luat naştere într-un mod firesc, datorită faptului că îmbrățișăm de ambele părţi oportunitățile extraordinare care apar în domeniul mobilității electrice, orașelor inteligente și revoluției energiei curate. Așa cum Formula E împinge în continuare barierele tehnologiei cu fiecare cursă organizată, Enel încearcă în fiecare zi să promoveze beneficiile electricităţii la nivelul societății şi avantajele decarbonizării sale totale.”

Ken Allen, Chief Executive Officer, DHL Express, adaugă: “Cu noua noastră strategie de sustenabilitate ‘Misiunea 2050: Zero Emisii,’ Deutsche Post DHL Group a făcut un pas înainte în angajamentul său de a livra plus-valoare societății și generațiilor care vor urma. Parteneriatul strategic cu Formula E inspiră și educă oamenii să accepte necesitatea tehnologiilor și a practicilor sustenabile. Astfel, DHL dispune de o platformă unică prin care ne putem demonstra reușitele în domeniul soluțiilor logistice ecologice și al inovațiilor tehnologice, care vor creşte în final eficiența lanțurilor noastre de aprovizionare pentru clienţi.”

Biletele pentru Qualcomm New York City ePrix, pot fi achiziţionate aici – www.fiaformulae.com/nyc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *