free download 78 travel guides written by experts

Formula 1: prima cursa, primul podium pentru Lotus

Prima manşă a Campionatului Mondial de Formula 1 a însemnat primul podium pentru noua echipă LOTUS RENAULT GP. Pilotul titular Vitaly Petrov a încheiat cursa pe locul 3, după o evoluţie fără greşeală, dovedind performanţa şi fiabilitatea monopostului constructorului oficial Lotus.

Plecat de pe locul 6 al grilei de start, Petrov a reuşit un start de excepţie şi se afla pe locul 4 la ieşirea din primul viraj. Urmărit îndeaproape de Alonso şi de Webber spre sfârşitul cursei, rusul de la Lotus Renault a reuşit să ducă maşina la finish fără cea mai mică greşeală şi să încheie prima cursă a anului pe podium. Este cel mai bun rezultat din cariera sa până în prezent.

Cursa, ce s-a derulat pe circuitul Albert Park din Melbourne pe distanţa a 58 de tururi a consemnat şi strategii diferite de intrare la boxe pentru schimbul de pneuri. Primii trei clasaţi, Vettel, Hamilton şi Petrov s-au oprit de două ori, această alegere dovedindu-se câştigătoare.

Monopostul negru auriu Lotus Renault GP, înscris de constructorul britanic de automobile sport Lotus Cars Ltd, în colaborare cu fosta echipă Renault F1 Team a putut fi admirat şi în România, cu ocazia lansării oficiale a primului showroom Lotus din ţara noastră, pe 24 februarie. Evenimentul a fost organizat de Forza Rossa, importatorul oficial în România. La acel eveniment au fost prezenţi fostul campion mondial Nigel Mansell, Martin Donnelly, pilot de Formula 1 pentru Lotus, Donato Coco, designer-ul şef al Lotus Cars şi Guillaume Chabin, directorul de vânzări la nivel mondial.

Week-end-ul trecut marca Lotus a obţinut un alt podium în cursa ce s-a desfăşurat la St. Petersburg, în Florida în cadrul Campionatului Indy Racing League, din USA, unde Tony Kanaan a încheiat cursa pe locul 3.

Constructorul Lotus Cars se implică oficial în mai multe campionate din circuitul internaţional al competiţiilor auto: Formula 1 (cu echipa Lotus Renault GP şi piloţii Vitaly Petrov şi Nick Heidfeld), Indy Racing League (cu echipa KV Racing Technology Lotus şi piloţii Tony Kanaan, Takuma Sato şi EJ Viso), dar şi în Intercontinental Le Mans Cup (echipa Jet Alliance cu modelul Lotus Evora GT2), FIA GT4 (echipa oficială Lotus Motorsport cu modelul Lotus Evora GT4) şi în cursele de 24 de ore de la Nürburgring şi Silverstone (cu modelul Lotus Evora Endura GT).

Lotus Cars este reprezentată oficial în România prin Forza Rossa, iar showroom-ul este situat la Airport Plaza, în Otopeni. Modelele Lotus pot fi achiziţionate de către clienţii din România direct de showroom, unde se află în prezent mai multe modele de Elise, Exige şi Evora. Clienţii Lotus din România vor avea parte de evenimente deosebite precum excursii pe drumurile de munte, ieşiri pe circuit sau întâlniri cu celelalte cluburi ale pasionaţilor mărcii din Europa. Prima ieşire a posesorilor de Lotus în România va avea loc săptămâna aceasta.

Despre Forza Rossa

Forza Rossa este una dintre cele mai importante şi influente companii în industria auto din regiune. Reputaţia companiei se datorează echipei sale de profesionişti, dedicaţi şi cu viziune asupra aşteptărilor şi exigenţelor clienţilor.

Forza Rossa operează ca unic importator Ferrari pe piaţa românească precum şi în Bulgaria şi Republica Moldova. Începând cu 2011, Forza Rossa este reprezentantul exclusiv al mărcii Lotus în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova.

Bucuresti, 29.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *