free download 78 travel guides written by experts

Formatul „Câştigă România”, difuzat de TVR, cucereşte America

  • Americanii vor produce, în premieră, un program al Televiziunii Române.
  • Printre producătorii emisiunii în SUA se numără casa de producţie a celebrei Whoopi Goldberg

„Câştigă România”, program-brand al TVR, creat de compania Zucchero Media pentru televiziunea publică, a fost achiziţionat în Statele Unite, sub numele „Win your country”, de un consorţiu format din compania de producţie a actriţei Whoopi Goldberg -Oe Hoe- şi 44 Blue Production.

Formatul – un quiz show cu concurenţi care trebuie să răspundă la întrebări despre ţara lor – este difuzat în România de TVR 2. Ajunsă la sezonul 4, emisiunea prezentată de Virgil Ianţu ne pune la încercare, de luni până joi, cunoştinţele generale despre ţara noastră.

TVR logo

„Mi-am început cariera în televiziune cu un format importat, iar acum mă bucur enorm că un format 100% românesc va fi produs în Statele Unite şi, în curând, în alte ţări. Este o mare realizare şi o recunoaştere foarte importantă – rezultat al implicării, entuziasmului şi muncii de echipă”, a afirmat Virgil Ianţu la aflarea veştii. „Felicitări Zucchero Media, TVR 2, publicului nostru şi succes în continuare! Ce înseamnă să ai o echipă faină!”, încheie Virgil.

Pentru Statele Unite ale Americii emisiunea a fost achiziţionată de la Small World IFT de un consorţiu format din compania de producţie a actriţei Whoopi Goldberg şi 44 Blue Production.

Episodul pilot în limba engleză pentru varianta „Win Your Country“ a fost înregistrat în studiourile Televiziunii Române.

„Ne place componenta civică a acestui show şi faptul că se concentrează pe ideea de unitate şi identitate”, a declarat celebra actriţă Whoopi Goldberg. „Le oferă concurenţilor şi telespectatorilor şansa de a se mândri cu locurile natale, de a se distra, dar şi de a intra competiţie. Credem că Win Your country! va fi îndrăgită de publicul american”, a adăugat ea.

Varianta americană a „Win your country” este în curs de dezvoltare şi nu a fost încă anunţată televiziunea care îl va difuza.

„În momentul în care am vizionat emisiunea Win Your Country!, am ştiut că se va potrivi excelent cu stilul lui Whoopi. Formatul este perfect şi de-abia aşteptăm să-l aducem telespectatorilor din America”, a spus şi Stephanie Noonan Drachkovitch, preşedinte şi co-fondator al 44 Blue.

Quiz-show-ul inventat de români este, de asemenea, în proces de adaptare în Canada şi a fost „rezervat” şi în Franţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *