free download 78 travel guides written by experts

foodpanda îți recomandă top zece preparate pe care să le încerci de Ziua Internațională a Mâncării Picante

Astăzi, de Ziua Internațională a Mâncării Picante, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, îți recomandă top zece preparate picante din bucătării din întreaga lume.

Specific bucătăriei mexicane, chilli con carne este un preparat pe care trebuie să îl încerci în această zi. Preparat cu carne de pui, salată coleslaw, castraveți murați, boabe de porumb, precum și nelipsitul jalapeno murat care îi oferă un gust intens. Se poate comanda de la restaurantul Splend’eat din Iași.

Penne all`arrabbiata, un preparat clasic al bucătăriei italienești, este o alternativă vegetariană pentru cei care își doresc un produs picant, dar care nu conține ingrediente de origine animală. Mixul de penne, usturoi și ceapă în sos de roșii picant, poate fi savurat de la restaurantul La Dolve Vita din Craiova.

Cine ar spune nu în fața unei porții delicioase de creveți picanți? Îi regăsești în meniul restaurantului Manay Chinese Food din Timișoara. În plus, sunt o alegere ideală pentru o cină ușoară.

foodpanda - Ziua Internationala a Mancarii Picante

Bucătăria indiană este recunoscută pretutindeni pentru multitudinea de condimente folosite pentru prepararea rețetelor sale, iar din lista noastră nu putea lipsi curry cu pui. Cubulețe din piept de pui, gătite în sos pe bază de ceapă și nuci caju, aromate cu un mix de condimente atent selecționate. Dacă ești din Cluj-Napoca, poți încerca rețeta specială a restaurantului Indigo din oraș.

Un alt preparat inspirat de bucătăria indiană este Pui Tikka Masala. Preparat din carne de pui, coriandru, cardamom, piper cayenne, garam masala, roșii, smântână lichidă și garnitură de orez basmati, îl poți savura de la restaurantul Foodvibe din București.

Pentru un amestec unic de dulce și picant, poți încerca enchilada de pollo con mole, specifică bucătăriei sud-americane și preparată din tortillia de porumb, carne de pui, orez și sos mole de ciocolată. O poți comanda cu încredere de la restaurantul El Torito din București.

Pe lista preparatelor picante nu putea lipsi nici Pizza Diavola cu salam picant și celebrul chili, pe care o poți savura de la restaurantul Proper Pizza&Pasta din Sibiu.

Un preparat extrem de versatil atât pentru prânz, cât și pentru cină sunt aripioarele de pui crocante cu sos picant. Marinate în iaurt, prăjite apoi în crustă de fulgi de porumb, acestea sunt servite alături de cartofi aurii și sos picant de către restaurantul Old Mill din Oradea.

Pentru un gust exotic și picant în același timp, recomandăm Oshi Sushi, specific bucătăriei japoneze și disponibil în meniul restaurantului Ronin Sushi din Cluj-Napoca. Este atent preparat din somon, orez, castraveți, alge nori, wasabi, sos de soia și ghimbir.

Ultima, dar nu cea din urmă pe lista noastră este tigaia picantă cu porc pe care o poți comanda de la restaurantul Casa Avram Iancu din Brașov. Carnea de porc este gătită alături de un mix de legume precum ardei gras, ceapă, ciuperci, roșii cuburi, usturoi și bine condimentată cu peperoncini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *