free download 78 travel guides written by experts

foodpanda îți recomandă 6 preparate specifice bucătăriei mexicane pe care să le încerci de Ziua Națională a Mexicului

Astăzi, de Ziua Națională a Mexicului, foodpanda, cea mai mare platformă de food ordering din România, îți recomandă șase preparate culinare care te vor introduce într-o lume plină de condimente și arome specifice bucătăriei mexicane. Cu o istorie îndelungată, care a parcurs civilizații și epoci încărcate de evenimente care și-au lăsat amprenta asupra sa, bucătăria mexicană este în prezent una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate bucătării din întreaga lume, mai ales de pasionații de mâncăruri picante.

Celebrul sos mexican guacamole preparat din avocado, alături de ceapă, ardei gras, coriandru și suc de lămâie, face echipă perfectă cu o porție de nachos crocanți din făină de mălai, fiind o opțiune ideală pentru un aperitiv sau ca o gustare. Dacă ești din Baia Mare le poți comanda de la restaurantul Mamasita Mexican American Grill.

Una dintre cele mai cunoscute rețete culinare asociate bucătăriei mexicane este tacos, un preparat extrem de gustos, care constă într-o tortilla de porumb și un amestec de legume, condimente și diferite tipuri de carne. În funcție de preferințele tale gastronomice, poți alege de la restaurantul Chido Mexican Kitchen din Iași, tacos cu pui, vită, creveți, vegetarian sau vegan.

Un alt preparat tradițional mexican pe care trebuie să îl încerci cu această ocazie este burrito, a cărui formă seamănă cu binecunoscuta shaorma, însă ingredientele sunt destul de diferite. Dacă ești din Cluj, poți savura un Burrito cu chili con carne, orez Basmati, cașcaval, sos de fasole, roșii, salată Iceberg și tortilla de casă, pregătit de restaurantul Pokka Bistro.

foodpanda_Mexican food

Vestita quesadilla nu mai are nevoie de nicio prezentare atunci când vorbim de preparate specifice bucătăriei mexicane. Extrem de versatilă, Venduras Quesadilla preparată din pastă de fasole neagră, legume prăjite, nelipsitul cașcaval și servită alături de sosul de salsa de restaurantul Taqueria Mexicană din Brașov, este ideală pentru orice moment al zilei.

Enchilada este un preparat tradițional mexican al cărui nume tradus – acoperit cu sos iute, sugerează instant aroma sa puternic condimentată. În prezent, există numeroase versiuni ale acestei rețete, însă poți încerca o versiune cu totul specială de la restaurantul Taqueria El Torito din București, Enchilada de pollo con mole, pregătită cu tortilla de porumb, carne de pui, orez și picantul sos mole cu ciocolată.

Foarte iubit de mexicani, fajita este un preparat cu o lungă existența în gastronomia mexicană, care te va cuceri cu siguranță cu amestecul său de gusturi. Preparat cu carne de pui, ardei verde și roșu copt, brânzeturi, porumb, sos dulce sau picant și lipie, te poți bucura de un Fajito Pollo de la restaurantul Mexican Food din Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *