free download 78 travel guides written by experts

Fondurile Structurale la ora adevarului

Sesiune de informare, training si consiliere la Timisoara

24 martie 2006

Intr-o recenta dezbatere radiofonica gazduita de radioul public, Ministrul Integrarii Europene, Dna Anca BOAGIU, a sustinut ca Romania ar trebui sa cheltuiasca eficient dupa aderarea din ianuarie suma de 8 milioane euro zilnic!!!

Pe de alta parte insa, intrucat responsabilitatea stabilirii regulilor jocului si constructia institutionala de gestiune apartine actualmente Statelor Membre, atat inaltii oficiali europeni, cat si studiile analistilor romani subliniaza riscul unei slabe absorbtii a Fondurilor Europene.

Tocmai de aceea, gratie parteneriatului incheiat intre MIE si Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Casa Europei – EUROLINK, sub egida Platformei central-europene CEFTAC, cu sprijinul si sub coordonarea specializata a MIE, cu participarea ANIMMC si a unui Consortiu reprezentativ de parteneri regionali, se declanseaza vineri 24 martie a.c. la Timisoara, un ciclu esential de sesiuni intensive cu caracter interactiv de informare, training si consultanta personalizata dedicata deopotriva mediului de afaceri si comunitatilor locale intitulat „Cum sa ne pregatim in vederea integrarii in Piata Unica si pentru a utiliza Fondurile de Pre-Aderare si Structurale?”.

Miza proiectului, plasat in cadrul sprijinului acordat de sociatatea civila Programului National de Pregatire a Mediului de Afaceri pentru Aderare, aflat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si coordonat de MIE, este aceea de a accelara si dinamiza ritmul si eficienta procesului de absorbtie a fondurilor europene, in perioada de dupa ianuarie 2007. Sesiunea de la Timisoara ofera o abordare interactiva si combina componenta de informare asupra cadrului institutional si regulilor tehnice ale proiectelor cu Fonduri Structurale cu componentele de instruire si consultanta personalizata, furnizata de reteaua expertilor din companiile internationale si romanesti, specializate in domeniu.

Cu ocazia sesiunii, la solicitarea organizatiilor patronale si asociatiilor profesionale din regiune, va fi lansat un document de pozitie in atentia Guvernului Romaniei si Comisiei Europene, ce urmeaza sa sintetizeze propuneri si recomandari ale mediului de afaceri in favoarea sporirii eficientei si transparentei procesului de implementare si utilizare a programelor cu Fonduri Structurale si de Coeziune Social-Economica.

Intrucat au mai ramas doar doua zile de inscrieri, iar numarul locurilor este limitat, va reamintim ca formularul de inscriere este disponibil la adresa de internet: www.HouseofEurope.ro/Timisoara.htm.
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *