free download 78 travel guides written by experts

Fonduri de peste 36.000 euro in 3 luni de crowdfunding

Record pentru un proiect caritabil de Crăciun, finanțat cu peste 100% într-o zi

Românii cu inițiativă care și-au înscris proiectele și cauzele pe Sprijina.ro, cea mai nouă platformă de crowdfunding din România, au primit finanțare totală de peste 36.000 euro, de la lansarea platformei, în luna iulie a acestui an.

Printre proiectele care au avut un impact puternic în rândul susținătorilor este cel al unei maramureșence, care a obținut finanțare de 128% în prima zi de prezență pe platformă.

Conform datelor Sprijina.ro, de la lansarea platformei până în prezent, au fost finanțate 139 de proiecte din diverse domenii, de la educație și cauze sociale la sport și antreprenoriat. Acestea au atras peste 1.200 de donații, care au generat fonduri totale de mai mult de 36.000 euro. De asemenea, susțin reprezentanții platformei de crowdfunding, proiectele au generat interes în rândul publicului, înregistrând peste 100.000 de vizualizări de la lansare.

În prezent, pe Sprijina.ro sunt înscrise 15 proiecte active, care își caută finanțare, precum și alte 44 de proiecte, în stadiul de draft și promovare, urmând a fi publicate. Numărul userilor cu profile aprobate pe platformă a depășit pragul de 1.000, crescând cu 60% în ultimele 2 luni.

Unul dintre proiectele de succes înscrise pe Sprijina.ro, este ”Ornamente de Craciun”, care a reușit să obțină toată finanțarea necesară în doar 6 ore de la înscrierea pe platformă. La finalul primei zile de prezență pe platformă, suma targetată fusese depășită cu 28%.

”Ornamente de Crăciun” este un proiect de natură socială, inițiatoarea sa dorind să obțină fonduri pentru cadourile de Crăciun pentru copiii dintr-o casă de tip familial din Baia Mare. În acest sens, susținătorii pot alege între mai multe ornamente de Crăciun, oferite sub forma unor recompense. Prețurile acestora variază între 20 – 500 lei.

”Rezultatele extraordinare ale acestui proiect demonstrează, încă o dată, importanța pregătirii și promovării corecte în obținerea finanțării. Inițiatoarea a creat un proiect de sezon, a dezvoltat foarte bine partea de recompense și l-a comunicat în rândul publicului țintă încă din primele clipe”, a declarat Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.

În ziua publicării pe platformă, proiectul a primit peste 200 de vizualizări și a fost distribuit de mai mult de 150 de ori pe Facebook, dovadă a faptului că inițiatoarea sa l-a promovat eficient înainte de publicare, mai adaugă Remus Pakei. Mai mult, aceasta a făcut o actualizare în ceea ce privește statusul finanțării și comunică în mod constant cu susținătorii în secțiunea de ”Comentarii” de pe platformă.

Succesul proiectului ”Ornamente de Crăciun”, care va mai fi activ pe platformă timp de 41 de zile, confirmă validitatea crowdfundingului ca sursă de finanțare, disponibilă oricărui român cu inițiativă, a conchis Project Managerul Sprijina.ro.

Bucuresti, 26.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *