metalshow

Fonduri de 12 500 Euro adunate intr-o singura zi pentru copiii din Asociatia Help Autism

la competitia caritabila Rocket Bike Fest

Peste 1200 de oameni cu suflet de toate vârstele au participat la cea mai mare ediție Rocket Bike Fest de până acum. În urma donațiilor realizate de participanți, s-au strâns peste 5000 Euro, fonduri direcționate către Asociația Help Autism pentru susținerea programelor de diagnostic precoce, evaluare psihologică și intervenţie timpurie în autism. Sumele și produsele colectate din sponsorizări s-au ridicat la valoarea de 7500 Euro, cea mai mare de până acum.

„Pentru noi este foarte important ca participanții la Rocket Bike Fest să se simtă bine în Pădurea Cernica, să aibă tot ce le este necesar pentru un confort fizic și psihic ridicat. Doar atunci putem să înțelegem sensul emoțional al acestei competiții. De fapt, noi convingem sponsorii să fie alături de noi, ei vin în număr din ce în ce mai mare la fiecare ediție și oferă produse pe care participanții le consumă și în schimbul cărora lasă o donație după bunul plac. Asta este de fapt o ștafetă pe care noi am inițiat-o anul acesta numită «ștafeta binelui» și prin care îndrăznim să credem că ne educăm împreună în spiritul unui bun, dar mai ales implicat, cetățean.”, spune Daniela Bololoi – președinta Asociației Help Autism și inițiatoarea evenimentului.

Ajunsă la a patra ediție, competiția caritabilă Rocket Bike Fest strânge laolaltă zeci de sponsori și susținători. Pe 20 septembrie 2014, în afară de susținători cu tradiție precum BikeXpert, Phoenix Aventura Parc, Sportul Pentru Tine, Ciuc Radler, La Fântâna, Blue Air, Alexandreea Fitness&Spa, Pandy Toys, Betty Ice, Chio, Isostar, Stihl, Urban, Stretto, Alka, Danone, Ferma Animalelor, Brigada de voluntari și Fun Science, s-au alăturat companiile HP, Mega Image, Christian Tour, La Copac, Smile Factory, Golden Horse, BebeBucovina, C&A, Kineto Bebe.

„În total am reușit să strângem de la sponsori peste 1500 de produse și premii în valoare de 4500 Euro, iar din sumele colectate din sponsorizări să acoperim costurile efective ale evenimentului. Astfel, banii colectați din donații, taxe de participare și implicarea fundraiserilor voluntari se duc integral către copiii cu tulburare din spectrul autist prin programul de diagnostic precoce, evaluare psihologică şi intervenţie timpurie, primii pași spre recuperare.” menționează Laura Lazăr, directorul executiv al asociației.

La Rocket Bike Fest companiile se implică și activ prin angajații lor. Printre companiile care au răspuns apelului la generozitate se numără Catena, Christian Tour, Intersnack precum și echipele profesioniste BikeXpert, Giant, XC Riders, Sportul pentru tine.

Acoperirea media este la fel de amplă, organizatorii mizând pe un mix de comunicare care să asigure transmiterea mesajului evenimentului și expunere susținătorilor. Rocket Bike Fest IV a fost vizibil pe ecrane led, panotaj OOH, difuzarea a zeci de spoturi radio, ebannere și machete, sute de materiale de PR și publicitate.

„Rocket Bike Fest este o adevărată desfășurare de forțe ce implică peste 70 de voluntari la fiecare ediție, dar mai ales este un moment în care fiecare – sponsori, parteneri, participanți, voluntari, învățăm lecția prieteniei și suntem alături de copiii cu autism. Le mulțumim tuturor pentru implicare!” conchide Daniela Bololoi.

Și tu poți susține terapia gratuită pentru copiii cu autism! Intră pe //www.helpautism.ro/donatii și alege metoda ta preferată.

Bucuresti, 30.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *