metalshow

Fondul de venture capital al Enterprise Investors finanteaza expansiunea bancii de celule stem

BIOGENIS, banca de celule stem, parte a Polski Bank Komórek Macierzystych (PBKM), intră într-o perioadă de expansiune și consolidare a poziției sale pe piața românească în urma finanțării de 4,4 milioane de euro a Enterprise Venture Fund I(EVF I) în PBKM.

Enterprise Venture Fund I (EVF I), fondul de venture capital administrat de Enterprise Investors (EI), devine astfel acţionar majoritar prin achiziționarea a 50.1% din acţiunile PBKM.

Polski Bank Komórek Macierzystych a fost înfiinţată în 2002 şi este cea mai mare bancă de celule stem din Polonia şi cea de-a patra ca dimensiune din Europa. Aceasta îşi desfăşoară activitatea în Polonia şi, prin filiale şi companiile afiliate, în România (Biogenis), Ungaria (Krio),  Letonia (Cilmes Sunu Banka Sia), Italia (Famicord Italia) şi Spania (Sevibe Cells).

“Fondurile pe care le-a primit PBKM de la noul nostru partener vor finaţa expansiunea companiei, inclusiv achiziţiile, în Europa Centrală şi de Est, şi de asemenea vor ajuta la promovarea practicii complet etice a depozitării şi folosirii celulelor stem. Până la sfârşitul lunii Noiembrie 2009 se va finaliza o nouă locaţie pentru prelucrare şi stocare de celule stem în România, Bucureşti, probabil cea mai modernă de acest fel din România. BIOGENIS va urma apoi procesul de autorizare / acreditare împreună cu autorităţile, fiind încrezători că va fi încununat de succes şi va oferi beneficii clienţilor din România. Experienţa de investiţii a Enterprise Investors în regiune va ajuta PBKM să construiască un grup puternic care nu numai că foloseşte ultimele tehnologii, dar are, de asemenea, cele mai bune practici de  management.” a spus Jakub Baran, CEO al PBKM.     

“În urma acestei importante finanţări, vom aduce modificări în ofertele noastre în beneficiul viitorilor părinţi, fiind mai aproape de aceştia si datorită campaniilor pe care urmează să le derulăm la finalul acestui an şi începutul lui 2010. În 2009 am dezvoltat mai multe programe de informare şi educare pentru viitorii părinţi, sprijinind şi proiecte speciale cu acelaşi scop. Vom continua aceste acţiuni în paralel cu dezvoltarea  serviciilor şi prezenţei BIOGENIS în toată ţara“. – a spus Dr. Marius Calomfirescu, Director General BIOGENIS.

Bucuresti, 06.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *