metalshow

FOCUS – singurul ONG romanesc membru al ICMEC

Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – FOCUS a devenit membru cu drepturi depline al Centrului Internaţional pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi (ICMEC).

Evenimentul a avut loc în cadrul ultimei şedinte a Bordului ICMEC, încheiată sâmbătă, 13 octombrie 2007, la Atena. Onoarea acordată FOCUS reprezintă recunoaşterea implicării şi a rezultatelor obţinute de Centru în cele numai şase luni de la lansarea sa oficială. Dna.Mihaela Geoană, Preşedinte al Consiliului Director FOCUS şi membru în Bordul ICMEC, a prezentat rezultatele implicării de până acum a Centrului pe componenta de copii dispăruţi şi perspectivele de intervenţie pe componenta de exploatare sexuală.

FOCUS a fost implicat în 200 de cazuri de copii dispăruţi, dintre care 160 au fost rezolvate – copiii au fost găsiţi. Au fost distribuite 5700 de flyere, au fost expuse 5150 afişe cu copii dispăruţi prin intermediul parteneriatului METROREX. FOCUS a încheiat parteneriate cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copiilor şi cu direcţii judeţene pentru protectia copilului, având ca scop intervenţia complementară pe cazuri. De asemenea, se află în derulare negocieri cu alţi parteneri structurali: SNCFR, reţele de supermarketuri, de benzinării şi farmaceutice.

Apartenenţa FOCUS la mişcarea internaţională implicată în combaterea fenomenelor de dispariţie a copiilor şi de pornografie infantilă, inclusiv pe internet, reprezintă un pas important în coalizarea cât mai multor forţe care să lupte pentru combaterea traficului  şi a exploatării sexuale a copiilor.

Bucuresti, 16.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *