celula de arta octombrie

Focus pe „Noaptea americană”, într-o ediție specială a Știrilor TVR

În noaptea de 3 spre 4 noiembrie, urmărim la TVR 1 o ediție specială maraton dedicată alegerilor prezidențiale din SUA, realizată de Ioana Dumitrescu. Cum se alege un președinte pentru America aflăm din relatările și corespondențele directe ale trimisului special TVR în SUA, reporterul Ramona Avramescu.

Bătălia pentru Casa Albă se dă pe fondul pandemiei care a îngenungheat America. Fake news, violențe, acuzații dure și grave aruncate în spațiul public atât de republicani cât și democrați, un electorat polarizat: acesta este peisajul în care americanii își aleg președintele. Cursa este strânsă. Trump sau Biden? Biden sau Trump?

Întregul mapamond urmărește cu interes alegerile din SUA. Va fi o noapte albă și la TVR. De la miezul nopții, trăim cu toții „Noaptea americană”, într-o ediție specială maraton, în direct la TVR 1, realizată de jurnalista Ioana Dumitrescu, specialist în știri externe.

La Washington se află deja, de câteva zile, echipa Știrilor TVR – reporterul special Ramona Avramescu și operatorul Sorin Eșanu. Au realizat până acum mai multe reportaje și transmisiuni în direct, introducându-ne în atmosfera acestor alegeri. Tot ei ne vor aduce știri și corespondențe în exclusivitate pe parcursul transmisiunii maraton de marți noapte.

Noaptea americana la TVR

România este partener strategic al SUA. Ce planuri are Washingtonul în țara noastră, economice și politice, indiferent de cine va fi cel de al 46-lea președinte al SUA? La TVR, în „Noaptea americană”, specialiști în economie de pe Wall Street și cele mai faimoase universități de pe planetă vor explica, în exclusivitate, care va fi mersul economiei mondiale și cum va influența rezultatul acestor alegeri relația cu România.

„Le promit telespectatorilor TVR că le voi ține TREAZ interesul și că în această ‘Noapte americană’ vor găsi răspunsul la toate întrebările pe care și le pun. Vor vedea somități din lumea medicală sau economică, români care trăiesc VISUL AMERICAN. Vom fi prezenți, practic, în toate colțurile Americii. Este un eveniment planetar. De rezultatul acestor alegeri depinde viitorul întregii lumi. Este un spectacol cu o miză uriașă, iar cursa se anunță foarte strânsă. Aveți toate motivele să rămâneți alături de noi”, declară Ioana Dumitrescu, realizatoarea programului.

Jurnalistul senior de știri externe Magdalena Moreh va detalia tot mecanismul acestui sistem de vot unic în lume și ne va ține la curent și cu votul pentru Congres.

Alături de invitații de la București, ambasadorul Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe și președintele Camerei de Comerț Americane, Ionuț Simion, realizatoarea emisiunii va analiza mandatul lui Donald Trump și situația complicată prin care trec acum Statele Unite.

Pe parcursul întregii emisiuni maraton, TVR va transmite imagini în direct din toate colțurile SUA și tot aici vom vedea live primele rezultate.

Departamentul de știri a pregătit o serie de reportaje din care veți afla care este relația SUA cu Rusia, UE sau China, precum și că Joe Biden este un bun cunoscător al țării noastre, iar subiectul afacerilor controversate ale candidatului democrat în state din Europa răsăriteană, inclusiv România, nu va fi ocolit. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană va explica dacă și cum va fi afectată relația transatlantică de aceste alegeri. Iar directorul general al SatCen, ambasadorul Sorin Ducaru va puncta provocările de securitate generate de pandemie.

Ediția specială de la TVR 1 va fi transmisă în direct în noaptea de 3 spre 4 noiembrie, începând cu ora 0.00. De asemenea, „Noaptea americană” va putea fi urmărită și de telespectatorii TVRi și TVR Moldova, precum și online, pe TVR+. Pe 4 noiembrie, de la ora 10.00, Daniel Coman prezintă o nouă ediție specială dedicată alegerilor prezidențiale în SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *