free download 78 travel guides written by experts

Focuri de artificii in scop caritabil

Fundaţia Light into Europe organizează, pe 4 noiembrie, la Crowne Plaza Hotel, Bonfire Nights Party, unul dintre evenimentele caritabile importante din România. Scopul acestuia este strângerea de fonduri pentru copiii cu dizabilităţi de vedere şi auz.

De peste 10 ani, Fundaţia Light into Europe organizează în România Bonfire Nights Party, eveniment caritabil, cu scopul de a strânge fonduri pentru copiii cu dizabilităţi de vedere şi auz. În schimbul unei sume de bani destinate copiilor, participanţii se bucură de o seară cu spectacol de artificii şi voie bună. Anul trecut, numărul susţinătorilor s-a ridicat la peste 500 deoameni.

Bonfire Nights Party 2011 are loc pe 4 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Crowne Plaza Hotel. Accesul participanţilor la petrecere se face numai pe baza unui bilet rezervat la adresa de e-mail bonfirenight@lightintoeurope.org sau la telefon 021- 224 37 15.

Preţul unui bilet este de 50 de lei (adult), 25 de lei (copiii de peste 10 ani) iar cei care nu au împlinit încă 10 ani pot intra gratuit. Toate preţurile sunt valabile pentru biletele cu rezervare.

Întreaga sumă de bani strânsă în urma evenimentului va fi destinată achiziţionării de echipamente şi producerii de materiale educaţionale ce vor veni în sprijinul elevilor cu dizabilităţi de vedere şi auz.

Bonfire Nights, sărbătoare britanică cu sute de ani de tradiţie

Bonfire Nights îşi are originea în Marea Britanie, iar legenda spune că britanicul Guy Fawkes a încercat, chiar pe 5 noiembrie 1605, să incendieze Parlamentul Marii Britanii. Planul său a fost sortit însă eşecului pentru că Scotland Yard a descoperit din timp complotul şi a udat praful de pulbere pe care Guy Fawkes dorea să-l incendieze. În loc de incendiu, la Parlamentul Marii Britanii flăcările au fost transformate doar în câteva scântei, Guy Fawkes fiind arestat de către Scotland Yard şi ulterior condamnat. Britanicii au sărbătorit în acea seară cu focuri de artificii şi voie bună, iar ziua de 5 noiembrie a rămas în istorie ca fiind una dintre cele mai vesele sărbători din istoria britanicilor, tradiţia fiind păstrată chiar şi înprezent.

Despre Light into Europe

Light into Europe este o fundaţie de caritate fondată în anul 1986 în Marea Britanie, care şi-a inceput activitatea prin servicii de asistenţă umanitară şi evacuare medicală pe calea aerului în ţările din Estul şi centrul Europei. Din 1990 a fost prezentă şi în România, desfăşurându-şi munca în spitale, orfelinate şi şcoli de pe teritoriul ţării, cu programe de pregătire medicală şi socială, echipamente medicale şi medicamente.

Din 2004, Light into Europe a început în România dezvoltarea de proiecte dedicate copiilor şi tinerilor cu deficienţe senzoriale. În acest moment, fundaţia are în derulare programe de sprijin educaţional şi de pregătire pentru viaţa profesională a acestora, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor şi tinerilor cu deficienţe de auz sau de vedere.

Mai multe informaţii despre fundaţia Light into Europe şi programele sale puteţi găsi la: www.lightintoeurope.org.

Bucuresti, 03.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *