free download 78 travel guides written by experts

Florian Mitrea la Filarmonica „George Enescu” din Bucuresti in Stagiunea de Marti Seara

Înainte să revină la Bucureşti, a cântat la The Apex, Bury St. Edmunds, Suffolk (26 martie) şi la Centre Culturel Marc Brinon, St. Thibauld-des-Vignes, France (10 aprilie). După concertul de la Ateneul Roman urmează St. Anne’s Kew, London (4 mai) şi King’s Place, London (28 iunie).

Florian Mitrea este câştigătorul Concursului Internaţional de Pian Viena –Panmusica 2010, la cea mai mare categorie de vârstă. După ce a câştigat etapele locale, pe conservator, a obţinut de asemenea Premiul I şi Medalia de Aur la Concursul Interuniversitar Ludwig van Beethoven, categoria seniori, etapa naţională şi Premiul I şi Premiul Publicului la Concursul Interuniversitar Sheepdrove, etapa naţională.

Este o mare bucurie pentru Stagiunea de marţi seara să îl aibă din nou ca oaspete, într-un recital, la Bucureşti.

Recital de pian
Marti, 15 Aprilie 2014, 19:00 – 20:00, Sala mica

FLORIAN MITREA

Program:
• Claude Debussy – Catedrala scufundată
• Claude Debussy – Focuri de artificii
• Franz Liszt – Sonata în si minor
• Franz Schubert – Sonata în la minor, D 784
• Serghei Prokofiev – Sonata nr. 6, în la major, op. 82

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri: 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Florian Mitrea s-a născut în 1989 la Bucureşti. A început studiul pianului la vârsta de 6 ani cu profesoara Flavia Moldovan. A continuat apoi la Liceul de Muzică “George Enescu”, sub îndrumarea profesoarei Gabriela Enăşescu. În timpul anilor de studiu din România, Florian s-a distins printre pianiştii generaţiei sale, câştigând Premiul I la Olimpiada Naţională de Muzică (trei ani consecutiv), Marele Premiu la Concursul de Pian Ada Ulubeanu şi Premiul III la Concursul Internaţional Jeunesses Musicales.

În decembrie 2007 a fost acceptat cu bursă la Royal Academy of Music din Londra, unde a studiat timp de patru ani la clasa profesoarei Diana Ketler. În iulie 2012, Florian Mitrea a absolvit Academia Regală de Muzică cu First Class Honours Bachelor of Music Degree, iar în cadrul ceremoniei de absolvire i-a fost acordat și Regency Award pentru studenți de excepție și rezultate notabile.

În prezent, studiază cu bursă la aceeași instituție în cadrul programului de masterat.

Florian a lucrat, în cadrul a numeroase cursuri de măiestrie, cu personalităţi ale scenei mondiale actuale, printre care pianiştii Leif Ove Adsnes, Stephen Kovacevich, John Lill, Pascal Devoyon, Joanna MacGregor, Michael Roll, Angela Brownridge şi Boris Petrushansky.

Tânărul şi talentatul pianist a primit angajamente de recital în săli precum Eroica Saal-Vienna, St. Martin – in – the – Fields, Catedrala St. James’ – Piccadilly, King’s Place, Steinway Hall şi Drapers’ Hall. Este laureate a numeroase competiţii interne din cadrul Academiei londoneze, printre care concursul Jaques Samuel – RAM heat, Lilian Davies – Beethoven, Frederick Delius şi Harold Craxton. A fost selectat să fie solist pentru premiera versiunii completate de către Dr. Timothy Jones a Concertului pentru pian, vioară şi orchestră de Mozart. De asemenea, a câştigat preselecţia pentru a evolua in seria de concerte Mozart Unwrapped de la King’s Place, în cadrul căreia a interpretat unul dintre concertele timpurii pentru pian ale compozitorului vienez. Alături de Joanna MacGregor, a cântat în cadrul Festivalului de Muzică din Bath, într-o producţie a baletului Les Noces de Igor Stravinsky, sub bagheta lui Diego Masson.

În martie 2012, Florian Mitrea a întreprins un turneu în Europa și Coreea de Sud cu Royal Academy of Music Soloists, turneu ce s-a finalizat cu un concert în sala de 3000 de locuri a Centrului de Arte Seul, unde a fost solistul Fanteziei pentru pian, sor și orchestră de Ludwig van Beethoven.

Pasionat şi de muzica de cameră, Florian Mitrea a fost bursier al Festivalului de Muzică de Cameră Sonoro în 2007 şi 2009, în cadrul căruia a cântat alături de artişti precum Alexander Sitkovetsky şi David Cohen. Este membru in Mitrea Piano Quartet, alături de care a cântat in festivalurile Schumann şi Brahms ale Academiei Regale, precum şi in alte săli de concert din Marea Britanie. Împreună cu violoncelistul Alex Rolton, Florian a câștigat concursul de duete Brahms, urmând apoi invitații de concert la Colston Hall –Bristol și în cadrul Festivalului Beethoven al Academiei Regale.

Cu apariţii la BBC Radio 3, Radio România şi TVR, Florian Mitrea a fost bursier al Fundaţiei Raţiu şi este câştigătorul Bursei Societăţii Enescu din cadrul ICR Londra pe anul 2010/2011.

Este membru in Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate, ajutând la derularea unor proiecte menite să promoveze patrimoniul cultural şi spiritual al României.

Sponsori: Cognistudio, Dacia, Linde
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Port.ro, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu

Bucuresti, 10.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *