metalshow

Florence and the Machine si VIER PFOTEN impotriva testarii cosmeticelor pe animale

Florence and the Machine susţin campania VIER PFOTEN cerând stoparea în Uniunea Europeană în 2013 a îngrozitoarelor teste pe animale pentru produse cosmetice!

Faimoasa trupă britanică Florence and the Machine s-a alăturat campaniei VIER PFOTEN care face apel la factorii de decizie din UE să-şi ţină promisiunea de a interzice vânzarea cosmeticelor testate pe animale, permiţând ca melodia lor Cosmic Love să fie folosită ca şi coloană sonoră într-un nou film lansat astăzi, menit să atragă atentia asupra acestui lucru. 

Testarea ingredientelor cosmetice pe animale este interzisă în UE. Totuşi, unele teste pentru ingredientele cosmetice pot fi încă realizate pe animale în afara UE, iar acele ingrediente sunt importate spre a fi comercializate în cadrul produselor din UE (până pe 11 Martie 2013). Această scadenţă însă este acum serios ameninţată, putând fi amânată cu mulţi ani.” Dacă politicienii din UE nu pun în aplicare legea de interzicere în 2013, mii de animale vor continua să sufere pentru vanitatea noastră”, spune Marie-Claire Macintosh de la VIER PFOTEN.

O decizie a Comisiei Europene este aşteptată în curând, decizie prin care se va exprima sau nu recomandarea de a întârzia implementarea legii datorită faptului că alternativele nu au fost dezvoltate sau validate la timp.

Marie-Claire Macintosh continuă: “Filmul nostru este un semnal de alarmă asupra faptului că fața neplăcută a cosmeticelor testate pe animale nu a dispărut. Vrem să nu mai existe cosmetice testate pe animale, aşa cum au promis politicienii din UE. Dacă ei îşi încalcă această promisiune prin amânarea interzicerii vânzărilor, atunci își dau consimțământul pentru suferinţa tacită a animalelor din ţări ca Statele Unite sau China.”

Dacă interzicerea din 2013 este amânată, ingredientele chimice vor continua să fie aplicate pe pielea rasă a animalelor, picurate în ochii lor, introduse cu forţa în stomacurile lor sau injectate în sângele acestora pentru a obţine formule inutile de produse cosmetice şi de înfrumuseţare.

Noul film a fost lansat în UE împreună cu o petiţie care solicită factorilor de decizie din UE să nu amâne interzicerea. Petitia poate fi semnata pe site-ul www.vier-pfoten.ro.

Filmul VIER PFOTEN despre fata urata a testarii cosmeticelor pe animale poate fi vizionat aici: //www.youtube.com/watch?v=QShjPlShFD4

Linkul urmator contine o lista cu toate companiile care NU vand produse cosmetice testate pe animale: //www.gocrueltyfree.org/companies.php?cat=76

Bucuresti, 22.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *