metalshow

Flavian Dobre, românul care dictează trendurile în materie de dulciuri

Flavian Dobre Master Pastry Chef, românul care deține titlul de cel mai bun cofetar din România şi Europa, face parte din elita internațională a cofetarilor care dictează trendurile din fiecare an în ceea ce privește dulciurile.

“Fac parte din top 30 cei mai buni cofetari ai planetei din anul 2015, de când am devenit campion mondial. Ne revedem în fiecare an în cadrul târgului de la Rimini unde se și stabilesc tendințele anului in curs. Deserturile se stabilesc în fiecare an în cadrul unei intruniri în care supunem la vot, iar criteriile pentru acest an au fost: produse cât mai naturale, inserțiile de fruct, dar si decorul foarte atrăgător”, spune Flavian Dobre.

dulciuri Flavian Dobre

Cofetăria este un domeniu complex, iar ingredientele trebuie să fie de calitate. Un lucru foarte important de știut despre produsele de cofetărie este că acestea se schimbă in functie de anotimp: “Spre exemplu, vara deserturile sunt mult mai light. Iarna blaturile sunt făcute mai mult pe bază albuș, iar vara sunt pe bază de galbenuș. Încercăm să evităm ciocolata în exces, pe care o folosim doar într-un singur strat și punem în valoare atât fructele, cât și lactatele (brânză, iaurt, mascarpone)”, dezvăluie Flavian Dobre.

Flavian Dobre Master Pastry Chef recomandă în timpul verii prăjiturile ce conțin în general fructe roșii: zmeură, coacăze, căpșune, sau afine. Tendințele în materie de dulciuri din această vară “s-au îndreaptat spre fructele exotice, dar totodată spre cremele în care se folosesc diferite băuturi spirtoase”, completează Flavian.

În acest an, Flavian Dobre a lansat propria academie, unde cursanții pot deprinde secretele din domeniu chiar de la românul care face parte din elita internațională a cofetarilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *