free download 78 travel guides written by experts

Flashmob dansant in forma de funda – o actiune inedita impotriva cancerului la san

Sambata, 8 octombrie ora 12:00, a avut loc prima actiune de tip flashmob dance din tara dedicata unui proiect caritabil. Jurnalista Corina Dragotescu s-a alaturat grupului de tineri si copii si a dansat in roz pentru a sustine lupta impotriva cancerului la san. Evenimentul a avut loc in centrul comercial Sun Plaza in parteneriat cu ziarul Ring si scoala de dans Moty Dance. Pentru prima data, pentru o cauza umanitara, un grup de tineri dansatori dar si simpli trecatori au format celebra funda roz, simbol al luptei impotriva cancerului la san. Funda roz a „dansat” pentru a sustine proiectul Casiopeea. Casiopeea este un proiect UNIC in ROMANIA care propune actiuni concrete de promovare a activitatilor sportive in vederea ameliorarii calitatii vietii si prevenirii unor boli grave. Asociatia Casiopeea organizeaza anual Crosul Casiopeea precum si actiuni educative in scoli si companii pentru promovarea unui stil de viata sanatos.

Flashmobul dance s-a vrut a fi si o invitatie deschisa catre toti bucurestenii, indiferent de varsta, la cursa roz impotriva cancerului la san. Crosul roz Casiopeea va avea loc duminica 16 octombrie, in Parcul Tineretului. Toti locuitorii capitalei sunt invitati acolo, incepand cu ora 9:00, sa alerge pentru sanatate alaturi de familie si prieteni, dar si pentru a sustine in mod activ lupta impotriva cancerului la san.

Cancerul mamar este prima cauza de mortalitate in randul femeilor intre 35 si 55 de ani. Boala afecteaza in principal populatia feminina (riscul este de 100 de ori mai mare la femei). Si pentru ca in Romania costurile protezelor mamare nu sunt incluse in pachetul medical rambursat de asigurarea publica de sanatate, fondurile colectate prin plata taxei de participare la cros vor fi utilizate pentru achizitionarea protezelor mamare.

In Romania, depistarea bolii se face deseori in stadiu tardiv, limitand astfel sansele de vindecare. De aceea, cursa roz Casiopeea, ca si flashmob-ul dansant, au ca scop si informarea si educarea populatiei cu privire la importanta unor controale medicale periodice.

Astfel, funda roz dance a promovat atat sportul ca baza a unei vieti sanatoase, dar s-a dorit a fi si o actiune de informare cu privire la prevenirea acestei boli nemiloase ce ucide anual 77.000 de femei numai in Europa. In ceea ce priveste crosul roz Casiopeea, el a devenit primul cros care se departajeaza de celelalte actiuni similare ce au loc in aceasta perioada a anului: crosul roz Casiopeea are un profund caracter umanitar si educativ, in acelasi timp punand Romania pe harta unui „octombrie roz” mondial. Inscrierile pentru cros se pot face pe www.casiopeeacros.ro.

Bucuresti, 08.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *