metalshow

Flamingo este lider pe piata romaneasca

de calculatoare

Conform IDC, este pentru al treilea an consecutiv, lider în vânzările de calculatoare din România

Grupul Flamingo deţine primul loc la vânzarea de calculatoare pe piaţa din România, conform raportului pe trimestrul trei, realizat de către IDC. Flamingo deţine în trimestrul trei al anului 2006, 11,6% din piaţa românească de profil, conform numărului de unităţi vândute.  

Raportul arată că, la ora actuală, Flamingo deţine o cotă de 11,6% din piaţă, fiind urmat de KTech (11%), Hewlett Packard (9,7%) şi, pe locul 4, Complet Electroserv, producătorul de calculatoare al grupului Altex (9,7%).

Flamingo este de asemenea pe locul 1 si în topul valoric al vânzărilor de calculatoare produse în România, cu 8.4, urmată de Ktech cu 7,1%.  

“Acest raport confirmă statutul de lider consecutiv, în ultimii trei ani, al grupului Flamingo, pe piaţa de calculatoare din România, evoluţia în 2006 găsind, conform IDC, grupul Flamingo pe primul loc cu 16,5% din piaţă în Q1 2006, 12,0% în Q2 2006 şi 11,6% în Q3 2006. Piaţa totală de calculatoare din România a scăzut fata de trimestrul trei 2005 cu 20,2%. Nivelul total pentru 2006, până în acest moment, fiind estimat de noi la peste 400,000 de unităţi.” declară Jiri Rizek, Retail Manager Flamingo International.

Pentru grupul Flamingo, aderarea la Uniunea Europeana – o urmare naturală şi firească a evoluţiei societăţii româneşti şi în mod special a evoluţiei economice – reprezintă o perspectivă favorabilă din toate punctele de vedere. Integrarea europeană nu va modifica în nici un sens preţul produselor IT, acest domeniu beneficiind de scutirea taxelor vamale de mai multă vreme.

Succesul pe piaţa românească a grupului Flamingo este suţinut şi de propunerea de soluţii noi pentru a satisface publicul. Un exemplu recent de receptivitate şi de reacţie rapidă la tendinţele industriei, fie că este vorba despre soluţii inovative hardware sau software, este acordarea unui pachet Office prepaid la achiziţionarea oricărui calculator cu sistem de operare Windows, această modalitate de licenţiere fiind recent lansat în Romania.

Bucuresti, 16.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *