free download 78 travel guides written by experts

Firma clujeana CoSoSys, achizitionata de dezvoltatorul de solutii de securitate Astaro

Astaro, unul dintre dezvoltatorii de vârf din Europa de software pentru managementul centralizat al securităţii (Unified Threat Management), a cumpărat CoSoSys şi va integra tehnologia de securizare a datelor şi a dispozitivelor portabile a firmei clujene în soluţiile sale de securitate

Cluj-Napoca, România şi Karlsruhe, Germania, 27 ianuarie 2011. CoSoSys, dezvoltatorul clujean de software de securitate pentru prevenirea pierderilor de date şi protejarea dispozitivelor portabile, anunţă achiziţionarea sa de către Astaro, unul dintre dezvoltatorii de top din Europa de soluţii pentru managementul centralizat al securităţii (Unified Threat Management). Astaro va prelua atât tehnologia şi produsele CoSoSys, cât şi întreaga echipă a companiei.

În paralel cu continuarea planurilor de a lansa noi produse şi soluţii şi a le îmbunătăţi pe cele existente, cele două companii vor colabora să integreze soluţiile de securizare a dispozitivelor portabile şi a porturilor şi de prevenire a pierderilor de date oferite de CoSoSys în soluţia de management centralizat al securităţii a dezvoltatorului german Astaro, oferind astfel un nivel de securitate mai ridicat şi mai complex decât al oricărui alt produs ce există în acest moment pe piaţă.

“CoSoSys are o echipă extrem de talentată şi un portofoliu de produse impresionant, focalizat pe managementul şi securizarea utilizării dispozitivelor portabile în companii”, a declarat Jan Hichert, CEO al Astaro. “Spre deosebire de alte produse existente acum pe piaţă, soluţia lor de securitate a datelor este uşor de folosit, centralizată şi oferă o protecţie complexă la nivelul porturilor şi al reţelelor. Faptul că s-au axat atât pe platforme Windows, cât şi Mac, ne oferă posibilităţi interesante de a extinde soluţia de securitate pe care le-o oferim clienţilor. Suntem foarte fericiţi să le urăm bun venit în echipa Astaro.”

“Suntem mândri să colaborăm cu una dintre cele mai experimentate şi pasionate echipe din Europa din domeniul securităţii reţelelor pentru a dezvolta tehnologii ce vor fi folosite zi de zi de mii de companii”, a spus Roman Foeckl, Director General CoSoSys. “Cumpărarea de către Astaro reprezintă o recunoaştere a calităţii şi inovaţei ce definesc soluţiile noastre. Suntem cu toţii nerăbdători ca, alături de Astaro, să continuăm să inovăm şi să dezvoltăm produse software care să răspundă provocărilor în permanentă evoluţie din segmentul protecţiei datelor.”

Achiziţia companiei clujene de către Astaro completează un an 2010 de succes pentru CoSoSys. Compania a lansat de curând Endpoint Protector Hardware Appliance, prima soluţie la cheie din lume care protejează datele şi dispozitivele portabile pentru platformele Windows şi Mac. La numai două luni după lansare, soluţia a fost recunoscută drept produs software de top în domeniul securităţii datelor, porturilor şi reţelelor de către Info Security Products Guide. În plus, în 2010 CoSoSys a continuat dezvoltarea şi îmbunătăţirea soluţiei sale Web, My Endpoint Protector, o altă premieră mondială la momentul lansării, aceasta fiind prima soluţie de securitate din lume oferită în sistem software-as-a-service (SaaS).

Despre CoSoSys

Compania CoSoSys este specializată în dezvoltarea de software pentru securizarea reţelelor şi pentru îmbunătăţirea dispozitivelor de stocare portabile. Portofoliul aplicaţiilor include funcţii de la protejarea prin parolă şi sincronizarea datelor, până la împiedicarea accesului neautorizat la dispozitivele periferice ataşate calculatoarelor. Distribuirea produselor CoSoSys se face la nivel global prin fabricanţii de hardware de talie mondială, dar şi direct către utilizatorii finali prin magazinul electronic disponibil pe //www.CoSoSys.com şi //www.EndpointProtector.com. Compania CoSoSys se bucură de o creştere continuă a numărului de utilizatori la nivel mondial. Aceasta are sediul în Cluj-Napoca, România, şi are reprezentanţi de vânzări în Statele Unite şi Germania.

Despre Astaro

Astaro oferă cele mai complexe şi uşor de folosit soluţii de securitate disponibile pe piaţă. Produsele sale premiate oferă protecţie de ultimă generaţie şi cel mai redus cost total. Gama de software, hardware şi appliance-uri virtuale le oferă utilizatorilor flexibilitatea de a se adapta la diverse scenarii de lucru. Distribuite de o reţea mondială în continuă creştere de peste 2500 de parteneri, produsele Astaro protejează peste 100.000 de reţele din 60 de ţări. Cu sediul în Karlsruhe, Germania, Astaro oferă posibilitatea descărcării gratuite a produselor sale pe www.astaro.com.

Bucuresti, 27.01.2011


{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *