free download 78 travel guides written by experts

FintechOS și certSIGN anunță un parteneriat inovator în domeniul serviciilor financiare

Băncile au la dispoziție o soluție exclusiv digitală pentru operațiunile zilnice, conformă cu regulamentele în vigoare, care echivalează cu prezența fizică a clientului la sediu

FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru domeniul financiar-bancar a încheiat un parteneriat cu certSIGN, furnizor de Servicii de Încredere atât pe plan local, cât și internațional, pentru a le oferi băncilor o soluție completă, sigură și certificată necesară derulării operațiunilor zilnice, exclusiv în mediul digital.

Astfel*, băncile au posibilitatea să verifice de la distanță identitatea clienților, să le prelucreze informațiile, dar să și deruleze end-to-end operațiunile pentru persoane fizice și IMM-uri – de la înrolarea de clienți noi până la semnarea electronică, cu aceeași valoare ca și semnătura olografă, a documentelor necesare pentru produse de creditare.

Elementul de noutate pe care îl oferă soluția creată de FintechOS și certSIGN constă în faptul că procesul digital este echivalent cu prezența fizică a clientului la sediul băncii. De asemenea, soluția asigură condiția obligatorie de identificare a non-clienților și clienților noi, precum și pe cea de a crea premisele semnării electronice cu valoare legală – fie că e vorba de operațiuni simple, precum înrolarea (onboarding-ul) sau creditarea pentru persoane fizice și IMM-uri.

FintechOS

Odată ce clientul este identificat și înrolat, acesta poate interacționa exclusiv digital cu banca, semnând electronic, cu valoare legală, toate documentele.

Zeci de mii de interacțiuni electronice se desfășoară zilnic în industria serviciilor financiare cu ajutorul soluțiilor realizate de FintechOS și partenerii săi, în scenarii dintre cele mai variate – de la achiziția unei asigurări de sănătate până la înrolarea unui IMM pentru un credit.

Todi Pruteanu, Director pentru Parteneriate în cadrul FintechOS a declarat: „Parteneriatul nostru cu certSIGN este foarte relevant în condițiile actuale. Extindem opțiunile de servicii de încredere deja integrate în soluțiile FintechOS pentru ca fiecare instituție să aleagă în funcție de politica internă și cerințele de conformitate aplicabile.

O instituție financiară de top cu procese din retail lansate în producție a validat deja această soluție comună. Este evident că atât companiile, cât și clienții preferă interacțiunea digitală, tendința fiind accelerată în pandemie și, foarte probabil, ireversibilă”.

„În contextul actual, digitalizarea proceselor de business joacă un rol foarte important nu doar în ceea ce privește timpul, ci și în ceea ce privește sănătatea populației. Soluția pe care am reușit să o dezvoltăm și ulterior să o implementăm la OTP Bank, cu ajutorul partenerului FintechOS, este în acord cu Regulamentul European eIDAS și oferă posibilitatea clienților de a se identifica și a semna documentele, ca și cum ar fi prezenți fizic la sediul băncii.

Această soluție poate fi implementată cu succes de către orice alt furnizor de produse bancare din România sau din afara țării”, a declarat Adrian Floarea, CEO al certSIGN.

Soluția ce a rezultat în urma parteneriatului dintre FintechOS și certSIGN poate fi utilizată de clienți din orice stat membru UE și de companii cu sediul în oricare dintre țările membre UE.
Mecanismul de implementare a soluției comune FintechOS-certSIGN a devenit parte a procesului certSIGN și este conform cu reglementările naționale și europene. Acest proces a fost auditat în vara lui 2020, și notificat către Organismul de Supraveghere a Prestatorilor de Servicii de Încredere Calificați din România.

Despre FintechOS

FintechOS (www.fintechos.com) oferă instituțiilor financiare din 20 de piețe, de pe patru continente, acces la tehnologie de ultimă generație care accelerează transformarea digitală a interacțiunilor cu clienții.

Tehnologia de bază a FintechOS le permite furnizorilor de servicii financiare să redefinească experiența de client, oferindu-i acestuia o călătorie digitală completă prin automatizarea inteligentă a proceselor digitale. Produsele și experiențele sunt hiper-personalizate pentru fiecare client în parte.

Recent, compania FintechOS a fost desemnată Startup-ul Fintech al Anului în Europa de către un juriu format din jurnaliști, analiști, antreprenori și investitori cu reputație globală. Premiul a fost acordat pentru „modul în care FintechOS ajută băncile și companiile de asigurări să construiască produse digitale în doar câteva săptămâni, dar și pentru că a atras peste 30 de clienți la nivel global cu active care totalizează peste 25 de miliarde de USD”.

Despre certSIGN

certSIGN, principalul producător și dezvoltator de soluții criptografice și servicii de încredere din România, furnizează servicii de încredere în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS. Soluțiile sale sunt dezvoltate integral în România și proiectate special pentru necesitățile specifice mediului de business și pentru garantarea siguranței datelor personale. certSIGN te ajută să protejezi informațiile electronice, de la contracte și tranzacții online pană la informații salvate pe stațiile de lucru și servere, desfășurând proiecte în domeniul identității digitale, a semnăturilor electronice și securității cibernetice în peste 20 de țări.

certSIGN este singurul furnizor din România, prin sistemul ”Paperless” de semnătură electronică calificată la distanță și sigiliu electronic la distanță, care a obţinut certificarea remote Qualified Signature and Seal Creation Device, conform Regulamentului eIDAS. Acesta se regăsește în lista dispozitivelor aprobate de către Comisia Europeană, singura de referință la nivel european https://ec.europa.eu/futurium/en/system/files/ged/eidas-art.31-list-2020-08-26.pd.

* Începând cu luna august este funcțional mecanismul de emitere a certificatului digital calificat bazat pe identificare video, acesta devenind unul certificat conform Regulamentului eIDAS 910/2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *