free download 78 travel guides written by experts

Finantele domina topul alegerilor equity in Europa

de Peter Garnry

· Finanțele în creștere cu 2.1% în Europa pe măsură ce indicele reprezentativ câștigă 5.5%
· 7 din cele 10 alegeri din top sunt finanțe, mai ales bănci
· Deutsche Bank ar trebui să ajungă la 10% ROE în 2015

Finanțele au sub-performat în Europa anul acesta și cresc doar cu 2,1%, în comparație cu 5,5% pentru equities-urile europene. Băncile au rezultate mai bune, până la 2,9%. Am pus accept pe finanțe la începutul anului, deci pariul încă nu a fost câștigat.

Finanțele domină topul alegerilor

Pe baza noilor date, modelul nostru a produs o listă ce reprezintă topul alegerilor equity în Europa, iar acesta e dominat de finanțe (vezi tabelul). Șapte din 10 alegeri sunt financiare, băncile ocupând majoritatea locurilor.

Sursa: Bloomberg, Saxo Bank

Este interesant de observat cum opiniile modelului sunt semnificativ diferite de majoritate în multe cazuri. Alegerea de pe primul loc, Banca Monte dei Paschi, are o estimare a venitului pe 12 luni de 21% cu un indicator de incertitudine (UI) de +5, indicând că modelul este semnificativ mai pozitiv decât piața. La celălalt capăt al spectrului, și Barclays are un estimat mare al venitului, dar aici UI este -5, indcând faptul că modelul este semnificativ mai puțin optimist decât majoritatea. Recent, acțiunile cu un UI de -5 au trecut prin slăbiri pe termen scurt pe măsură ce știrile nu au susținut target-urile optimiste de vânzări și, în consecință, aceste acțiuni au fost downgradate. O dezvoltare similară ar putea afecta acțiunile Barclays care încă au dificultăți în ciuda unei economii pozitive în Marea Britanie.

Deutsche Bank începe în curând schimbarea de pricing

Cea mai mare bancă din Germania a finalizat de curând termenii drepturilor de emitere, iar Deutsche Bank va strânge 8.5 miliarde EUR în noile fonduri proprii la 22,5 EUR per acțiune, ceea ce înseamnă o reducere de 16,5% de la actualul nivel.

Creșterea capitalului va crește raportul Basel III Common Equity Tier 1 la aproximativ 11% de la 9,5% în Q1. Ca urmare, venitul la equity (ROE) va fi redus. Acest lucru e negativ pentru inventar (price-to-book), dar baza crescută de capital va întări bilanțul și va limita vânzarea la preț mic a asseturilor. De asemenea, va crește flexibilitatea Deutsche Bank în operațiunile pe piețele de capital.

Opinia majoritarã este foarte optimistã în legãturã cu Deutsche Bank cu un estimat de venit implicit pe 12 luni de 27%, în timp ce modelul nostru este mai puțin vesel, la 18%. Managementul și-a actualizat planurile pentru performanța pe Q2 cu un target pentru ROE ajustat în 2015 la 12%. Este posibil ca acest lucru sã fie puțin prea optimist, dar este posibil în jurul valorii de 10%. Dacã se realizeazã, raportul actual price-to-book de 0,5x este mult prea mic. În opinia noastrã, acțiunile vor încetini schimbarea de pricing în urmãtoarele 12 luni, iar Deutsche Bank este o investiție foarte atractivã pentru investitorul rãbdãtor.

Bucuresti, 27.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *