free download 78 travel guides written by experts

Finantarea UE pentru industria cinematografica:

Barroso si Vassiliou se angajeaza sa sustina viitorul program MEDIA

Președintele Comisiei Europene José Manuel Barroso și comisarul Androulla Vassiliou și-au reafirmat sprijinul ferm pentru programul MEDIA al Uniunii Europene destinat industriei cinematografice, la începutul unei reuniuni cu realizatorii de film ce îşi exprimaseră temerile cu privire la viitorul lui.

Printre cineaști, reprezentând asociația autorilor, realizatorilor și producătorilor, s-au numărat şi trei laureați ai Festivalului de la Cannes, ce au primit premiul "Palme d’Or": Cristian Mungiu ("4 luni, 3 săptămâni și 2 zile", 2007), Théo Angelopoulos ("Eternitatea și o zi", 1998) și Costa Gavras ("Missing", 1982). Ei au prezentat o petiție cu 1.800 de semnături în favoarea menținerii programului MEDIA în cadrul perspectivelor financiare ale UE, după 2013.

Președintele Barroso a declarat: „Programul MEDIA a avut un rol inestimabil în sprijinirea industriei cinematografice europene timp de 20 de ani. Zvonurile conform cărora am avea intenția de a suprima acest program sau de a reduce finanțarea sa sunt complet nefondate. Din contră, preconizăm consolidarea programului în viitor.”

Comisarul Vassiliou a adăugat: „Sprijinul nostru pentru sectorul distribuției, creării și digitizării de filme are rolul de a acoperi un deficit de finanțare și de a promova astfel diversitatea culturală, competitivitatea și crearea de locuri de muncă. În lipsa acestui program, publicul ar vedea mai puține filme europene.”

Programul MEDIA oferă 755 de milioane euro în sprijinul industriei cinematografice europene în perioada 2007-2013 (1,7 miliarde EUR de la lansarea programului în 1991). Aproape jumătate din fonduri sunt alocate distribuitorilor care proiectează filmele realizate în afara propriei piețe naționale. Aproximativ 20% din totalul lor este consacrat dezvoltării – mai precis, transformării în realitate a unui proiect de film.

În data de 18 martie, peste 300 de reprezentanți ai industriei cinematografice, inclusiv cineaştii români Cristian Mungiu și Radu Milhăileanu, au participat la Bruxelles, în clădirea Charlemagne, între orele 09:00-16:00, la o consultare publică privind modul în care programul MEDIA poate răspunde în mod optim provocărilor actuale și viitoare.

Pagini Utile

· Programul consultării publice cu privire la viitorul programului MEDIA (18 martie)
Pagina de internet a președintelui Barroso
Pagina de internet a comisarului european Vassiliou

Bucuresti, 18.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *