metalshow

Finalul stagiunii la Teatrul Odeon

Teatrul Odeon si-a incheiat stagiunea 2009-2010 pe 11 iulie cu o reprezentatie a celei mai recente premiere: Iadul este amintirea fara puterea de a mai schimba ceva de Jonas Gardell, un spectacol de Mariana Camarasan si Alexandra Penciuc.

In stagiunea 2009-2010 Teatrul Odeon a numarat nu mai putin de 5 premiere: Pyramus & Thisbe 4 You dupa William Shakespeare, regia Alexandru Dabija (spectacol distins cu Premiul UNITER pentru cel mai bun regizor), In container de Constantin Cheianu, regia Cristian Ban, Cata speranta de Hanoch Levin, regia Radu Afrim, Depeche//Dance, un spectacol de Massimo Gerardi, Iadul este amintirea fara puterea de a mai schimba ceva de Jonas Gardell, un spectacol de Mariana Camarasan si Alexandra Penciuc.

Spectacolele Teatrului Odeon au participat la festivalurile de teatru de la Brasov, Piatra Neamt, Arad, Baia Mare, Timisoara, Buzau, Satu Mare, Bucuresti, Sibiu si Chisinau.

In afara productiilor proprii, Teatrul Odeon a organizat si programele Teatrul si scoala, odeon.art 5 – Zilele Culturii Israeliene, realizat in parteneriat cu Ambasada Israelului in luna octombrie 2009 si ARTE 2 (American-Romanian Theatre Exchange), realizat in parteneriat cu Teatrul Lark din New York in luna mai 2010.

Directorul Teatrului Odeon, actrita Dorina Lazar a declarat: „Sunt foarte bucuroasa ca stagiunea 2009-2010 a fost extrem de bogata in evenimente de succes. Sunt incantata ca atat criticii de teatru cat si publicul nostru au primit foarte bine toate productiile noi, dar si spectacolele-lectura din cadrul programului ARTE 2, in care am avut onoarea sa-i avem ca invitati pe John Eisner, directorul Teatrului LARK din New York, dramaturgul si directorul programului ARTE, Saviana Stanescu, precum si pe faimosii dramaturgi americani: Arthur Kopit, Theresa Rebeck si David Henry Hwang. Sper sa va avem alaturi de noi si in stagiunea urmatoare.”

Stagiunea 2010-2011 se va deschide pe 17 septembrie cu trei spectacole in cadrul Zilelor Bucurestiului prezentate cu intrare libera in zilele de 17, 18 si 19 septembrie.

In toamna acestui an se va lansa a doua sala a teatrului, cu premiera Blifat de Gabriel Pintilei, regia Alexandru Mihail, scenografia Laura Paraschiv, proiect castigator al concursului Tineri regizori – Texte contemporane.

Pana la sfarsitul anului va avea loc a doua premiera a stagiunii: Viata e vis de Calderon de la Barca, regia Dragos Galgotiu, decorul Vittorio Holtier, costumele Doina Levintza.

Va asteptam cu drag la Teatrul Odeon incepand din luna septembrie!

Bucuresti, 12.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *