free download 78 travel guides written by experts

Finalizarea tranzactiei Equest-DOMO

S-a creat cel mai mare grup de retail specializat in electronice, electrocasnice si IT&C din sud estul Europei

Saptamana trecuta s-a finalizat, prin achitarea efectiva a actiunilor, preluarea pachetului majoritar de 75% din DOMO Retail, de catre Equest Investment Balkans Limited, prin subsidiara sa, Lynx Property B.V.

Fondurile de investitii RAEF (Romanian-American Enterprise Fund) si BAF (Balkan Accession Fund) au vandut integral participarea lor in DOMO. Dominuse Management Ltd, controlat de fondatorii companiei (Lorand Szarvadi, Zsuzsanna Teglas-Szarvadi si Ferenc Hegedus)  si-a pastrat 24,5% din actiuni, 0,5% apartinand CFO-ului companiei, Alexandru Mnohoghitnei. „Suntem incantati de finalizarea acestei achizitii strategice. DOMO va aduce valoare adaugata amprentei deja marcante pe care EIB a pus-o asupra retailului de electronice prin investitia sa in Technomarket. Mai mult decat atat, suntem de parere ca aceasta achizitie strategica va impulsiona sinergiile operationale si cele referitoarea la putere de achizitie, contribuind semnificativ la cresterea sustinuta a businessului” , a declarat Petri Karjalainen, Managing Partner al Equest Partners Limited.

„Aceasta tranzactie ne deschide alte perspective de dezvoltare pentru viitor. Facem parte dintr-un grup regional, care are ca tinta de vanzari pentru anul 2009 un miliard Euro”, a declarat Lorand Szarvadi, fondator si CEO DOMO Retail.

In aceasta tranzactie complexa, cumparatorul a fost asistat de casele de avocatura Gibson, Dunn & Crutcher LLP din Marea Britanie si Stefanica, Dutu & Asociatii, din Romania, iar vanzatorii de o echipa de la Tuca, Zbarcea & Asociatii, condusa de Sorin Vladescu.

Equest este unul dintre principalii investitori institutionali din Europa de Sud Est, avand drept actionari peste 60 de institutii financiare din Europa, Marea Britanie si Statele Unite. Cele doua vehicule de investitii, Equest Investments Balkans si Equest Balkan Properties, sunt ambele listate pe bursa AIM din Londra. In ultimii trei ani, Equest a investit in regiune peste 800 milioane euro, in special in achizitii in sectorul financiar si al serviciilor de retail, precum si al dezvoltarilor imobiliare.

Bucuresti, 2.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *