free download 78 travel guides written by experts

Finala Red Bull Air Race World Championship zboara in Australia

Insoritul Perth din Australia de Vest va gazdui show-ul final al Red Bull Air Race World Championship pe 1 si 2 Noiembrie, unde titlul 2008 se va decide intre austriacul Hannes Arch si britanicul Paul Bonhomme.

Peste 300.000 de persoane sunt asteptate sa vina pe malul raului Swan din Perth pentru al treilea an consecutiv pentru a asista la a opta si ultima cursa din campionatul de anul acesta. Pista de decolare va fi amplasata la Langley Park, fostul aeroport oficial al Perth-ului din anii ’20. Situat in apropierea raului Swan, locatia le va oferi pilotilor o fantastica panorama asupra traseului de concurs, direct din hangarele lor. Australianul Drew Searle, expert aviatic la Perth Red Bull Air Race, este de parere ca unele schimbari subtile in schema traseului de anul trecut ar trebui sa aduca schimbari neasteptate pilotilor participanti. “Impartim quadro-ul in doua porti pe muchie de cutit si ajustam pozitia unora dintre portile de aer”, a spus Searle. “Asta ar trebui sa duca la un traseu care face apel mai mult la judecata pilotilor, decat la viteza. Ma astept sa avem o cursa extrem de incitanta in Perth. Va fi dificila, rapida si foarte intortocheata asigurand o linie rafinata pilotilor. In acest moment al anului vremea va fi un important jucator, iar vantul va afeta cu siguranta traseul. Tinand cont de asta, apreciez din nou ca vom avea parte de o combinatie interesanta pe podium.”

Anul trecut, la Perth, cel care a uimit pe toata lumea cu prima victorie din cariera sa a fost francezul Nicolas Ivanoff, iar Mangold a insfacat premiul cel mare al Campionatului, recuperand cele 2 puncte cu care era in urma lui Bonhomme, in cel mai strans final din istoria Red Bull Air Race. Bonhomme a parut a fi in forma in prima jumatate a sezonului pentru a compensa dezamagirea de anul trecut, conducand in Campionatul 2008 cu 6 puncte la jumatatea sezonului, dar a fost depasit intre timp de performantele consistente ale lui Arch, care l-a intrecut in puncte dupa ultima cursa, de la Porto.

Arch, cu 54 de punte, are deja 9 puncte importante in fata lui Bonhomme, cu doar 45, si la inca un punct diferenta de al treilea clasat, Chambliss, cu 44. Arch mai are nevoie de un ultim punct in cursa finala de la Perth pentru a castiga titlul. Bonhomme ramane totusi un canditat pentru treapta suprema a podiumului, in cazul in care trece linia de finish primul la Perth, iar Arch nu acumuleaza punctele de care are nevoie. Arch munceste din greu ca sa inlature speculatiile ca se afla deja cu titlul in mana: “Pentru mine campionatul nu s-a terminat. Mai este inca o cursa si voi fi la fel de pregatit cum am fost si pentru celelalte. Dupa Perth o sa vad unde ma situez.”

Red Bull Air Race se va desfasura Sambata si Duminica, 1 si 2 Noiembrie, cu Calificarile in prima zi si Finalele in cea de a doua.

In Red Bull Air Race World Championship, cei mai buni piloti din lume se intrec pe un traseu aerian de mica altitudine compus din piloni gonflabili de 20 de metri inaltime cunoscuti drept ‘Air Gates’, la viteze de peste 370km/h si acceleratii de pana la 12g.

Pentru mai multe informatii si fotografii va rugam sa va inregistrati la Red Bull Air Race Newsroom care poate fi accesat prin linkul ‘Press’ la www.redbullairrace.com. Red Bull Air Race Newsroom este un serviciu de media complet care furnizeaza stiri, fotografii, radio, TV si clipuri web.

Clasamentul la Red Bull Air Race World Championship 2008 (dupa 7 curse)

1. Hannes Arch (AUT) 54 puncte
2. Paul Bonhomme (GBR) 45 puncte
3. Kirby Chambliss (USA) 44 puncte
4. Mike Mangold (USA) 43 puncte
5. Peter Besenyei (HUN) 31 puncte
6. Steve Jones (GBR) 29 puncte
7. Nigel Lamb (GBR) 22 puncte
8. Michael Goulian (USA) 16 puncte
9. Alejandro Maclean (ESP) 15 puncte
10. Nicolas Ivanoff (FRA) 14 puncte
11. Sergey Rakhmanin (RUS) 2 puncte
12. Glen Dell (RSA) 0 puncte

Bucuresti, 15.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *