free download 78 travel guides written by experts

Finala CUPA SIVECO din 2006

Finala organizată anul acesta la Buziaş, a reunit peste 100 de elevi şi profesori pasionaţi de soft educaţional

Ediţia CUPA SIVECO din 2006 demonstrează incă odată cât de puternică este comunitatea creatorilor de soft educaţional, concursul organizat de SIVECO România şi MedC reprezentând o şansă pentru fiecare din membri acesteia de a se cunoaşte mai bine şi de a-şi aduce aportul la dezvoltarea softului educaţional.

Anul acesta competiţia s-a bucurat de sprijinul Inspectoratului Judeţean Timiş şi de suportul a numeroşi sponsori locali, care au ajutat la organizarea unui concurs de excepţie.

Cupa SIVECO a devenit pentru mulţi din participanţi o tradiţie, dar şi o provocare pentru debutanţi.

Mulţi dintre participanţii de anul acesta sunt veterani ai concursului, care nu au renunţat la ideea de a participa, chiar dacă au câştigat premii importante la ediţiile trecute. CUPA SIVECO a reprezentat şi debutul oficial în lumea softului educaţional a numeroşi elevi şi profesori care cred într-un proces de complementaritate al demersului didactic prin creativitate şi interactivitate.

"Concursul propriu zis a început prin a fi provocator, devenind cu fiecare moment un adevărat laborator de creaţie, un demers laborios în care fiecare detaliu s-a dovedit în cele din urmă important.
În ciuda faptului că nu am fost prinntre laureaţii competiţiei, sunt convins că fiecare s-a întors acasă mai bogat decât a venit la Buziaş. Această bogăţie de care vorbesc este desigur experienţa, care fără a fi un succes material, sigur e " ceva" determinant, care va cântări, fără îndoială, la ediţiile viitoare ale Cupei SIVECO", declară Prof Drd Damian Gheorghiu, de la Colegiul Naţional de Informatică Spiru Haret din Suceava.
Finala de la Buzias a fost o demonstraţie de forţă din partea tuturor şi este din ce iîn ce mai clar că reprezintă în peisajul şcolii româneşti o stare de spirit.

Lucrările prezente în finala din acest an sunt dovada unei implicări mai mari a profesorilor în proiectele de eLearning, arhitectura acestora fiind bazată pe standarde didactice recunoscute si pe standarde informatice acceptate.

"Mi-a fost foarte clar ca am reuşit să trecem de la tranziţie la construcţie. Va trebui să găsim acum doar resursele prin care ceea ce profesorii şi elevii deja au realizat să nu rămână doar un model, un proiect, ci să poată fi generalizat", declară Radu Jugureanu, coordonatorul acestui concurs.

Câştigătorii merg la Educa Berlin 2006

Ediţia din acest an a fost o ediţie specială atât în ceea ce priveşte numărul participanţilor, dar şi a premiilor oferite. Valoarea lucrărilor a făcut ca misiunea juriului să fie dificilă şi să oblige la acordarea mai multor premii.

Cupa SIVECO a revenit anul acesta echipei formate de Alexandru Perieţanu şi Dragoş Răducanu, coordonaţi de Prof Ema Cerchez şi Marinel Şerban, de la Liceul de Informatică Gricore Moisil din Iaşi. Lucrarea acestora "Elemente de bază ale limbajului C/C++" au demonstrat că şi o lecţie complexă poate fi transpusă într-o formă interactivă. Au câştigat la 7 sutimi diferenţă de Premiul al II-lea prin două caracteristici : arhitectura sistemului şi complexitate.

Premiul al II-lea a fost câştigat de două lucrări – "Civilizaţiile preistorice de pe teritoriul României (Autori:Alexandru Buca, Ştefan Macovei, Alexandru Veruzi şi Prof. Emanuela Cerchez, Prof. Maria Rados de la Liceul de Informatică "Grigore C. Moisil" din Iaşi) şi "Noţiuni de vocabular" (Autori: Dumitru Marian Barbu, Radu George Puşcaş, Eduard Jarnea. Profesori: Antonia Haller, Mănescu Luminiţa, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Râmnicu Vâlcea).

Pe locul al III-lea s-au situat tot de două lucrări "Forţa lui Coulomb" (Autori: Stavarache Lucia Larise, Daia Lucian. Profesori: Corina Dobrescu, Florina Stan, Sorin Vasilescu, Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", Bucureşti) şi Principiul I al termodinamicii (Autori: Chevereşan Caius, Boroş Liviu. Profesor: Dorina Cucu, Colegiul Naţional "C.D. Loga", Timişoara).

De asemenea s-au oferit şi două premii speciale Intel- Premiul Special pentru Profesionalism si Excelenta in eLearning, care a revenit Doamnelor Profesor Corina Dobrescu si Florina Stan de la Colegiul Naţional Tudor Vianu din Bucureşti şi Premiul pentru elocvenţă oferit elevilor Caius Chevereşan si Liviu Boroş din Timişoara.
Premiul Special pentru implementarea soluţiilor Microsoft oferit de Microsoft Romania şi adjudecat de echipa condusă de Prof. Adrian Mihalcea din Vălenii de Munte.
Echipele din Iaşi (Premiul I) şi din Văleni (Premiul Special Microsoft) vor reprezenta România la Targul Internaţional de Software Educaţionla Educa Berlin.

Bucuresti, 13.06.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *