free download 78 travel guides written by experts

Filozofia F**k it

Filozofia F**k it O noua metoda de relaxare si detensionare
John. C. Parker

Editura Nemira

Cand toate metodele dau gres – sau nu ti se potrivesc – este cu siguranta cazul sa incerci ceva nou. Dar ai avea curajul sa incerci o metoda care, poate, in prima faza, sa te faca sa pierzi totul? Reverendul Mark Townsend a fost in aceasta situatie in viata sa: momentul in care a spus f**k it, indifferent de consecinte. Si, intai, a pierdut: “slujba, casa, venitul, locul in comunitate, siguranta mea si altele. Dar nu era deloc o pierdere, pentru ca mi-am castigat libertatea, autenticitatea, adevarata vocative, fericirea interioara si viata mea, asa cum ar fi trebuit sa fie.

A spune f**k it cand par sa fie atat de multe de pierdut, sau cand prezinta un risc atat de mare, sau o cadere de sus daca totul merge prost, necesita un curaj enorm.

A spune f**k it nu inseamna sa folosesti un limbaj ofensiv „cu cei din afara”, cat sa te confrunti cu tine insuti (sau cel putin cu propriul ego). (Calea) Tao f**k it presupune sa iti infrunti propriile temeri si sa spui: „Nu am de gand sa ma mai sustin deloc.”. sa spui f**k it costa, si totusi recompensele sunt cu mult mai mari decat pierderile. F**k it este dur, dar necesar daca vrei sa fii persoana care trebuia sa fii.” (p. 14).

Iata asadar un prim exemplu si inca unul elocvent, de la o persoana dintr-o zona in care nu te-ai astepta sa vezi pusa in practica aceasta metoda. Da, f**k it este, asa cum arata John. C. Parker, o noua metoda de relaxare si detensionare.

F**k it aduce libertate, iar autorul isi invita cititorii, inca de la inceput (in Preludiu) sa il rosteasca. Ofera si motivele – dintre care amintesc faptul ca prin rostirea expresiei f**k it orice persoana da drumul unui lucru din inclestarea sa, se abandoneaza curgerii vietii si indeplineste „un act spiritual (de fapt, unul suprem), pentru ca renunti, lasi sa decurga de la sine, incetezi sa te mai opui si te relaxezi, inapoi in insasi curgerea fireasca a vietii (de altfel, cunoscuta sub numele de Tao, Dumnezeu etc.)” (p18).

Oferind intelesuri diferite si aratand chiar frumusetea lui f**k it, John C. Parker demonstreaza cu o multime de exemple si intr-un stil extrem de accesibil (lectura cartii facandu-se foarte usor din acest punct de vedere) ca aceasta metoda este una care merita sa fie luata in calcul de cei care au nevoie de detensionare in viata lor, de cei care si-ar dori sa nu mai fie atat de incarcati de probleme, de cei care nu sunt multumiti de locul in care se afla, de persoana care sunt.

Si, pentru ca este vorba despre o metoda, o sa vedeti cum, capitol cu capitol, aflati tehnici esentiale de f**k it, cum sa rostiti expresia si care sunt efectele rostirii sale si detalii despre sistemul f**k it. Finalul ofera o sumedenie de modalitati practice – inclusiv pozitii menite a va ajuta in procesul rostirii f**k it.Este important, asa cum veti descoperi, sa va construiti chi-ul, iar pentru aceasta este nevoie de practica zilnica. Pozitiile recomandate sunt insa unele care pornesc de la pozitii pe care oamenii le au des de-a lungul unei zile, cu mici modificari, astfel ca sunt usor de pus in practica. Asa cum este cazul oricarei metode, metoda f**k it va functiona doar daca este pusa in practica in mod constant, respectand elementele de baza. In final insa, cine nu isi doreste sa se detaseze de framantarile interioare, sa fie detensionat si relaxat?

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *