free download 78 travel guides written by experts

Filmul „Zi ca-ti place!” dupa piesa omonima a lui Valentin Nicolau

(regia: Cornel Mihalache), luni, la TVR 2, TVR HD si online pe TVRplus.ro

„Filmul nostru nu e un documentar, cu toate că foloseşte imagini din arhivă. Nu e o ficţiune doar pentru că sunt şase actori frumoşi. Filmul meu este ca viaţa noastră, un amestec de realitate şi ficţiune. Ce credem noi că e aleatoriu e scris demult, ce vedem că e perfect şi fix este, poate, de o stranie improvizaţie. Trăim docu-ficţionar. Suntem personaje într-un docu-fiction. Şi ne şi place.” (Cornel Mihalache)

Telespectatorii pot revedea luni, 3 noiembrie, de la ora 20.10, la TVR 2, TVR HD și online pe TVRplus.ro, filmul „Zi că-ţi place!”, realizat de Casa de Producție TVR anul trecut după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau, în regia lui Cornel Mihalache.

Filmul, care a avut premiera tv în data de 13 ianuarie 2014, la TVR 2, TVR HD și TVRplus.ro, îi are în distribuţie pe Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivaşcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru.

„Acţiunea se petrece seara, târziu, în garsoniera unei femei singure. Acolo există un televizor şi un pat. Uneori, pe orice canal ai da, priveşti aceeaşi emisiune, oricum te-ai cuibări în pat, el rămâne gol.” Astfel îşi începe autorul Valentin Nicolau piesa de teatru (pentru scenă sau ecran) ZI CĂ-ŢI PLACE. Lucruri simple, relaţii simple. O cameră, o femeie, un pat şi un televizor. De 25 de ani suntem sub supravegherea unui televizor. Cine are telecomanda în mână devine împărat. Telecomanda devine sceptru…

„Zi că-ți place” de Valentin Nicolau – adaptare pentru ecran de Cornel Mihalache
Cu: Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivașcu, Marius Stănescu, Constantin Cojocaru
Sunet: Valentin Bartolomeu. Coloană sonoră: Răzvan Ionescu. Montaj: Robert Kallos.
Imagine: Dan Constantinescu Jr, Andrei Lupu
Decor şi Regie: Cornel Mihalache

Bucuresti, 31.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *