free download 78 travel guides written by experts

Filme speciale de Pasti, la Kanal D

Cu ocazia Sfintele Sarbatori de Pasti, Kanal D le ofera telespectatorilor productii cinematografice de exceptie.

Vineri, 18 aprilie, de la ora 22:15, vom putea urmari filmul “IISUS”, in regia lui Roger Young (The Bible: Jesus, 1999), o ecranizare ce reuneste actori consacrati precum: Jacqueline Bisset, David O’Hara, Jeremy Sisto, Debra Messing, Armin Mueller-Stahl.

“Iisus” infatiseaza viata si patimile Mantuitorului intr-o maniera calda, umana, deloc asemanatoare cu imaginea ascetica si abstracta propusa in mod traditional. Dupa moartea tatalui sau Iosif, Iisus se hotaraste sa-si urmeze   chemarea. Dupa ce Dumnezeu il striga pe numele Sau, la botezul din Iordan, El rezista ispitelor diavolului in desert, iar primii ucenici incep sa il urmeze.

Cand Mantuitorul gaseste curtea templului din Ierusalim plina de comercianti, El are o reactie vehementa fata de acestia si ii arunca afara. Oamenii din Ierusalim il primesc ca pe un rege, dar Iisus stie ca propria moarte este inevitabila. Cand Iuda il tradeaza, El este arestat si Pilat il condamna la moarte. Iisus isi da ultima suflare pe cruce, iar trei zile mai tarziu discipolii Sai ii gasesc mormantul gol. Iisus apare in fata acestora si le spune sa raspandeasca Evanghelia in toata lumea.

Nu ratati “IISUS”, un film impresionat, despre credinta si mantuire, in Vinerea Mare, de la ora 22:15, la Kanal D.

Sambata, 19 aprilie, de la ora 21:30, Kanal D ofera telespectatorilor o poveste care a induiosat inimile a milioane de privitori din intreaga lume, infatisata impecabil in filmul “Apa” (“Water”, 2005), in regia lui Deepa Mehta. Actiunea se petrece in India, anilor ’38, aflata sub dominatie britanica. Proaspat intors din Africa, Mohandas K. Gandhi isi incepe activitatea de combaterea a traditiilor invechite, care nu fac posibila modernizarea tarii. Chuyia (Sarala Kariyawasam), o fetita de numai 7 anisori, devine mireasa. Conform cutumelor, aceasta a fost casatorita cu barbat batran dar, la scurta vreme dupa nunta, ramane vaduva. Pentru ca, dupa traditia hindusa, o femeie vaduva nu poate trai alaturi de restul lumii, fie se casatoreste cu fratele mai tanar al sotului, fie traieste in rugaciune si saracie, departe de restul lumii. “Apa” este o ecranizare care a starnit o serie de actiuni ale unor grupuri extremiste.

Bucuresti, 18.04.2014

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *