free download 78 travel guides written by experts

Filme cu mari actori in weekend-ul indragostitilor

În weekend-ul îndrăgostiţilor, 14-15 februarie, Romantica vă propune trei filme emoţionante cu mari actori ai cinematografiei mondiale.

Sâmbătă, 14 februarie, de la ora 15.30 este difuzat filmul Flori pentru Algernon, avându-i în distribuţie pe Matthew Modine, Kelli Williams, Bonnie Bedelia şi Ron Rifkin. Filmul este ecranizarea romanului omonim al lui Daniel Keyes. Povestea este înduioşătoare: un tânăr cu IQ 68 (retardat) participă la o procedură experimentală de mărire a inteligenţei. Procedura mai fusese testată doar pe un şoarece alb, numit Algernon, cu mult succes. Procedura are succes şi în cazul lui, IQ-ul său ajunge la 185. Dar după ceva timp cercetătorii observă că Algernon se simte tot mai rău, inteligenţa lui regresează la stadiul iniţial şi în final moare. La fel se va întâmpla şi cu băiatul nostru retardat, Charlie (Matthew Modine). Toate acestea condimentate cu o relaţie tensionată între băiat şi sora şi mama lui, dar şi incapacitatea lui emoţională: Charlie rămâne emoţional tot un copil. Se va maturiza emoţional de abia în faza de regresie a efectului experimental. Matthew Modine a fost răsplătit cu o nominalizare la Satellite Awards pentru prestaţia din acest film. Actorul american are la activ un premiu Globul de Aur alături de colegii de platou Andie MacDowell, Jack Lemmon şi Julianne Moore pentru filmul Poveşti întretăiate (Short cuts, 1993).

În seara de sâmbătă, de la ora 20.00 îl puteţi vedea pe marele actor australian Hugh Jackman, gazda Galei Premiilor Oscar din acest an, într-unul din rolurile sale de început. Autor sub acoperire este povestea unui chipeş şofer de tir din Australia, Jack (Hugh Jackman) care reuşeşte să dea lovitură cu o nuvelă siropoasa. Când editorul vine să îl cunoască el realizează că pentru a nu se face de râs ar trebui ca nuvelele să fie scrise de o femeie. El o prezintă astfel editorului pe Ruby Vale (Claudia Karvan) , cea mai bună prietenă a lui. Ruby semnează un contract major cu editura şi pleacă la Sidney însoţită de Jack. În schimb, editorul se obligă să achite cheltuielile de nuntă pentru Ruby şi logodnicul ei, un bun prieten al lui Jack. Numai că Jack şi Ruby descoperă atracţia dintre ei.

Duminică seara, de la ora 20.00, o putem vedea pe Sophia Loren, una din legendele cinematografiei, în filmul Francesca şi Nunziata. La sfârşitul secolului 19, Francesca (Sophia Loren), fiica unor fabricanţi de paşte făinoase, se mărită cu prinţul Giordano Montorsi (Giancarlo Giannini), cu care va avea nouă copii. Când una dintre fete, Nana, se îmbolnăveşte, Francesca face un legământ: dacă fiica ei se va însănătoşi, va înfia un alt copil. Astfel intră în familia Montorsi Nunziata (Claudia Gerini), o fetiţă drăgălaşa în vârstă de opt ani. Căile dragostei sunt uneori stranii însă şi după ani Nunziata se îndrăgosteşte chiar de fratele ei adoptiv, Federico (Raoul Bova).

Programarea filmelor vine în întâmpinarea doleanţelor telespectatorilor Romantica. Dintr-un sondaj publicat acum două săptămâni pe site-ul Romantica la care au răspuns până acum aproape 200 de persoane, a reieşit că filmele de dragoste ocupă primul loc în preferinţele telespectatoarelor noastre (46,8%). Romantica va continua să difuzeze producţii de calitate cu actori îndrăgiţi. În cursul lunii februarie îi mai puteţi vedea pe Eric Roberts, Carol Alt, Brooke Shields, Jonathan LaPaglia, Virna Lisi, Jeremy Sisto, Marcia Cross şi mulţi alţii în cadrul filmelor difuzate de luni până vineri de la ora 22.00 ai în weekend de la orele 15.30 şi 20.00. De asemenea, pe site-ul www.romantica.ro veţi găsi în fiecare zi informaţii noi despre programele noastre, actori şi vedetele zilei.

Bucuresti, 11.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *